Основният проблем сега е политиката на Белия дом за ограничаване

...
Основният проблем сега е политиката на Белия дом за ограничаване
Коментари Харесай

Politico: Украйна настоя САЩ да премахнат забраната за удари с ам...

„ Основният проблем в този момент е политиката на Белия дом за ограничение на способността ни да нанасяме удари по военни цели в Русия “, сподели Дейвид Арахамия, ръководител на ръководещата украинска партия „ Слуга на народа “, по време на посещаване във Вашингтон.

Politico отбелязва, че украинското командване в продължение на няколко седмици е следило по какъв начин съветските военни се концентрират покрай границата преди нахлуване в посока Харков и в това време не е могло да употребява американско оръжие против тях в предпазен удар заради политиката на Вашингтон.

„ Видяхме военните им да седят на един или два километра от границата в Русия и не можахме да създадем нищо по въпроса “, сподели ръководителят на специфичната парламентарна комисия на Украйна по въоръженията Александра Устинова.

Въпреки това двама американски чиновници в диалог с Politico подчертаха. че позицията на Съединени американски щати по този въпрос не се е трансформирала.

По-рано английското държавно управление анулира възбраната за потребление на английски оръжия в Русия. „ Украйна има право да направи това, защото Русия атакува украинска територия, може да се разбере за какво Украйна изпитва нужда да се погрижи за отбраната си “, сподели английският външен министър Дейвид Камерън по време на посещаване в Киев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР