По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които
Коментари Харесай

К: Свят | СЗО обяви варианта Омикрон за "висок риск"; Заев ще остане премиер още малко заради коалицията и спора с България

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Подбор от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните бизнес вести -.
СЗО разгласи разновидността Омикрон за " висок риск " Какво се случи? Новооткритият вид на ковид, Омикрон, съставлява " доста висок " световен риск, при който пикове в разпространяването на COVID-19 могат да имат " тежки последствия " в някои области, сподели Световната здравна организация (СЗО) макар неяснотата до каква степен инфектиран и рисков е новият вариант. В техническа рекомендация към своите 194 страни членки организацията на Организация на обединените нации ги прикани да ускорят имунизирането на групите с висок приоритет и да " обезпечат проекти за намаляване на последствията " за поддържане на главните здравни услуги. " Oмикрон има невиждан брой разновидности, някои от които са тревожни във връзка с евентуалното им влияние върху траекторията на пандемията ", се споделя в рекомендацията.

Защо това е значимо? Необходими са по-нататъшни проучвания, с цел да се разбере по-добре капацитетът на Омикрон да заобикаля имунната отбрана, провокирана от ваксини и предходни инфекции, показва СЗО. Според нея може да се чакат пробиви на заразяване и при имунизираните против коронавирус, " въпреки и в дребен и предвидим дял ", заради което се предлага да се форсира имунизирането.

В неделя СЗО съобщи, че не може да се каже дали Омикрон е по-опасен от предходните разновидности, защото проучванията в Южна Африка, където той беше първо открит, засягат най-вече младежи, при които болестта протича с по-леки признаци. Докато специалистите показват, че са нужни най-малко две седмици, с цел да се изследва разпространяването, силата и други характерности на варианта, редица страни вкараха забрани за влизане от Южна Африка и нейни прилежащи страни и започнаха да връщат ограничавания при пътешестване. Израел бе първата страна, която затвори напълно границите си за чужденци, след това същото направи и Япония, а Австралия отсрочи плануваното отваряне на границите си.
Реклама

Заев ще остане министър председател още малко поради обединението и разногласието с България Какво се случи? Македонският министър председател Зоран Заев разгласи, че ще остане на власт, до момента в който обезпечи нов съдружен сътрудник за социалдемократите след изтеглянето на дребната партия от албанския блок " Беса " и до момента в който се ориентира за развиването на договарянията с България. Заев разяснява тематиката, откакто през почивните дни неговият Социалдемократически съюз (СДСМ) удостовери оставката му и разгласи процедура за избор на нов водач.

Защо това е значимо? Заев разгласи, че се отдръпва и като министър председател, и като водач на партията след разгрома на локалните избори на 31 октомври. Оставките обаче бяха замразени два дни преди избор на съмнение, откакто " Беса " напусна властта, с цел да образува болшинство с ВМРО-ДПМНЕ. Вотът се провали и сега СДСМ няма болшинство, само че няма и метод държавното управление да бъде свалено в Народното събрание. Заев посочи още една причина за забавянето - разногласието с България. Външният министър Буяр Османи даде да се разбере, че македонското държавно управление продължава да се надява на пробив с България в интервала сред Европейския съвет в средата на декември и края на годината. Твърдението за предстоящ пробив бе измежду претекстовете за първичното отсрочване на оставката на Заев. Снимка на деня
Източник: Reuters
Президентът на Чехия Милош Земан назначи Петр Фиала за министър председател на страната. Очакваше се това да се случи на 26 ноември, само че президентът влезе в болница след позитивна проба за COVID-19. Още значими вести от света Световните сили и Иран възобновиха през днешния ден във Виена договарянията по нуклеарното съглашение от 2015 година Засега не се чака позитивен резултат, защото, с цел да се върне към договореностите от съглашението, от което Съединени американски щати се отдръпнаха през 2018 година

Магдалена Андершон беше определена още веднъж за министър председател на Швеция. До повторния избор се стигна след трагичната предходна седмица, когато Андершон беше определена за министър председател от Народното събрание, който след това отхвърли проектобюджета на държавното управление, и Партията на зелените разгласи, че се отдръпва от ръководещата коалиция. Така в последна сметка единствено седем часа откакто беше определена на поста, Андершон разгласи, че подава оставка. След серия диалози се стигна до.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР