Първото заседание на новото Народно събрание ще започне в 9

...
Първото заседание на новото Народно събрание ще започне в 9
Коментари Харесай

К: България | Напрегнати, но напълно скрити преговори за властта; Няма яснота кога се връщат учениците в клас

Първото съвещание на новото Народно заседание ще стартира в 9 часа сутринта в петък, а колкото повече наближава този миг, толкоз по-видимо пораства и политическото напрежение. Една от индикациите на това е динамичността на тайната част от договарянията за разпределението на постовете в възможното бъдещо съдружно ръководство сред четирите обединения, които договарят - " Продължаваме промяната " (ПП), Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН) и Демократична България.Председателят на Българска социалистическа партия (в оставка) Корнелия Нинова съобщи, че лидерско съглашение няма да има най-малко до началото на идната седмица, а по същото време, Андрей Гюров от Политическа партия, който се спряга за ръководител на парламентарната група на партията, съобщи пред bTV, че се " чака до часове да бъде подписано съдружното съглашение сред четирите обединения, тъй че то да е налице преди започването на Народното събрание на следващия ден. Междувременно на закрито съвещание в НДК се събра парламентарната група на Има Такъв Народ преди утрешния парламентарен ден.В подтекста на общото комплициране прозвуча и разминаването сред здравното и просветителното министерство, които взаимно се опровергаха за връщането на учениците в класните стаи.Кои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете.Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Най-важното от деня Разминаване сред здравното и просветителното министерство за връщането на учениците в час Всички възпитаници се връщат в класните стаи от понеделник, като ще се тестват най-малко един път в седмицата. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров в четвъртък сутринта, като посочи, че решението е взето взаимно от министерствата на опазването на здравето и на образованието. В момента в клас са единствено учениците от 1 до 4 клас, които се тестват два пъти в седмицата. Мотивът за връщането на всички в клас е ниската заболеваемост измежду децата, разгласи Кацаров. Той добави, че условието за тестване два пъти в седмицата остава за преподавателите и учебния личен състав. Час по-късно от министерството на образованието опровергаха Кацаров, като обявиха, че с цел да може всички възпитаници от 5-ти до 12-и клас да се върнат в класните стаи в понеделник, би трябвало да се обезпечат още 150 000 щадящи теста даже в случай, че учениците се тестват един път седмично.
Нинова отхвърли, че ще е първият ръководител на 47-ото Народно заседание - нямало сделка Ден преди старта на новото 47-мо Народно заседание, водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова опроверга слуховете, че ще бъде първият ръководител на идващия парламент. Според информации от четвъртък сутринта, бъдещите съдружни сътрудници са се споразумели, че в новия парламент ръководителят ще се сменя всяка година на ротационен принцип, а първият ръководител ще Нинова, макар упованията, че това ще е Ива Митева от Има Такъв Народ. Така при цялостен парламентарен мандат всяка от четирите обединения в възможната бъдеща управническа коалиция - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и Демократична България ще има ръководител за 1 година. По мотив на тези изявления в четвъртък следобяд Нинова свика брифинг, траял малко, само че единствено с цел да съобщи, че към момента нищо не е решено, а изтеклите в медиите имена на лица от Българска социалистическа партия за министри до едно не са правилни. КПКОНПИ разгласи, че ревизира и община " Красно село "
КПКОНПИ разгласи, че нейни чиновници са почнали инспекция на място в столичната община " Красно село " за корупционни практики при възлагане и осъществяване на публични поръчки, фиктивни назначения, съзнателно закъснение на издаване на позволения за корупционен напън и други Проверката била стартирана по сигнали на жители и по изявления в " 24 часа " се споделя в прессъобщението, като се напомня, че през август т.г. кметът на общината Росина Станиславова (издигната от Демократична България, откъдето след това смъкнаха доверието си от нея) е с открит спор на ползи задето назначила себе си за началник на план и сключила трудов контракт с щерка си. Станиславова апелира решенията на КПКОНПИ, делото е висящо.
Реклама
От началото на тази седмица КПКОНПИ разгласи напредването на още две инспекции на общински публични поръчки с евросредства - за пазаруването на електрически рейсове в община Варна и за публичния превоз в Стара Загора. Още от деня Две нови наказателни процедури против България откри Европейската комисия. Първата е поради невъзможността за продан на информация за издаваните в страната свидетелства за съдимост в специфичната осведомителна система на Европейски Съюз, която работи от 2012 година До момента България не обновява информацията в нея, не дава отговор на претенции за даване на информации. Втората наказателна процедура е за закъснение въвеждането на правила за поощряване използването на сила от възобновими източници, което трябваше да е станало до 30 юни. Европейски Съюз изисква от страните членки до 2030 година делът на възобновимата сила да е най-малко 32% от създаваната в страната, а на възобновимите горива при транспортите - до 14%.

Главна дирекция " Национална полиция " проверява общо 13 сигнала за издавани подправени коронавирус документи, заяви за БНР Иван Николов, шеф на бранш. " Две досъдебни производства има в Столична дирекция на вътрешните работи, другите три са на територията на Централна и Северна България.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР