По бързо производство на Окръжна прокуратура–Русе нидерландски гражданин е осъден

...
По бързо производство на Окръжна прокуратура–Русе нидерландски гражданин е осъден
Коментари Харесай

Нидерландски гражданин е осъден за контрабанда на стоки

По бързо произвеждане на Окръжна прокуратура–Русе нидерландски жител е наказан за контрабанда на артикули – закононарушение по член 242, алинея 1, б. „ д “,  вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият С.Т. се призна за отговорен в това, че на 02.12.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и на 05.12.2022 година в град Русе, на взаимен Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, трасе „ Изход “, при изискванията на продължавано закононарушение – на два пъти, пренесъл през границата на страната без знанието и разрешението на митниците артикули – парфюмерийни произведения, текстилни произведения и препарати за търговски цели в огромни размери – на обща стойност 266 856 лв..

С.Т. е наказан на две години и шест месеца отнемане от независимост, осъществяването на което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс e отсрочено с изпитателен период от четири години и шест месеца.

Предметът на закононарушението контрабанда е лишен в интерес на страната, на съображение член 242, алинея 7 от Наказателен кодекс. 

Делото е завършили след утвърдено от съда съглашение, което има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР