По 160 лева на ден да получават учителите, които се

...
По 160 лева на ден да получават учителите, които се
Коментари Харесай

Училища искат 160 лв. на ден за педагозите, които ще се включат в безплатната лятна почивка за учениците

По 160 лв. дневно да получават учителите, които се включат в програмата на просветното министерство " Отново дружно " - за това упорстват шефове. Иначе огромни столични учебни заведения утвърждават програмата и ще изпратят възпитаници и учители на отмора през лятото. Те към този момент са набелязали и критериите, по които ще подберат децата.

В едно от най-големите столични учебни заведения, 18-то, считат да изпратят на отмора към 170 деца. Вече са набелязали критериите - деца, които вземат участие в новаторските действия на учебното заведение, обществено слаби деца и такива със специфични потребности.

" Изобщо не мисля, че ще има проблем с искащи учители - по този начин като се отрази образованието в електронна среда на децата, по същия метод се отрази и на учителите. Те желаят по същия метод да споделят с тези деца, там където са насъбрани празноти, да ги изгладят ", съобщи Вили Стойчева, шеф на 18-о СУ.

От просветното министерство през днешния ден отхвърлиха опасенията, че може да има злоупотреби при определянето на хотелите.

" Педагогическият съвет приема три предложения, които са показани от разнообразни туроператори и по този начин те ще решат на процедура кой оператор на бъде определен ", съобщи Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката.

В 51-во столично учебно заведение също считат, че програмата е доста добра. Ще изпратят към 80 деца - обществено слаби, отличници на олимпиади, деца с гении. Смятат обаче, че би трябвало да се обезпечи положително възнаграждение на съпътстващите учители.

Асен Александров, дир. на 51-во СУ Надницата им за един работен ден е 80 лв., би трябвало да е най-малко двойно повече, тъй като те са 24 часа на работа, 160 лв. дневно, това е моето мнение- може да е доста, за други може да е малко.

Тези пари би трябвало да дадат туроператорите в границите на обезпечената от страната сума, която за 10 деца и преподавател е 5500 лв..

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР