По 10 години затвор за дезертьорство и отказ от мобилизация

...
По 10 години затвор за дезертьорство и отказ от мобилизация
Коментари Харесай

Указ на Путин: По 10 години затвор за дезертьорство и отказ от мобилизация

По 10 години затвор за дезертиране и отвод от готовност ще получават съветските бойци. Това излиза наяве от подписан през днешния ден декрет на съветския президент Владимир Путин.

Това се случва три дни, откакто президентът разгласи частична мобилизация за войната в Украйна.

Законовите промени вкарват за първи път понятията " готовност ",  " военно състояние " и " военно време "  в съветския Наказателен кодекс.

Според закона " доброволното " предаване се санкционира с до 15 години затвор. Но в случай че е първо нарушаване на причинителя, той " може да бъде освободен от наказателна отговорност, в случай че е взел ограничения за освобождението си, върнал се е в своята военна част или на работа и не е направил други закононарушения, до момента в който е бил в плен ", написа в законопроекта, оповестен на уеб страницата на Държавната дума..

Дезертьорството по време на готовност или военно време ще се санкционира с до 10 години затвор, до момента в който тези, които се отхвърлят от военна работа, рискуват по тригодишни присъди затвор.

Законът планува и наказване до 15 години затвор за грабежи по време на война и готовност.

Законопроектът, който беше импортиран от депутатите от всички партии на Думата, беше бързо признат от двете камари на съветския парламент тази седмица.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР