Пловдивският районен съд засекрети заседанието по делото срещу Георги Георгиев,

...
Пловдивският районен съд засекрети заседанието по делото срещу Георги Георгиев,
Коментари Харесай

Съдът засекрети заседанието по делото „Дебора“

Пловдивският областен съд засекрети съвещанието по делото против Георги Георгиев, упрекнат в нанасянето на контузии с макетен нож на 18-годишната Дебора от Стара Загора.

Младата жена дойде при започване на днешното разпоредително съвещание и изиска правдивост, съобщи БГНЕС.

Обвиняемият бе докаран в съда под ескорт, до момента в който в залата към този момент бяха пристигнали старозагорските прокурори Десислава Калайджиева и Ивелина Кьосева, както и юристи.

Дебора бе сбита пред публицистите и сподели само: " Очаквам единствено правдивост ".

Тя уточни, че ще разяснява след разпоредителното съвещание.

Съдия Десислава Порязова заяви, че процесът ще протече при закрити врата, като се стимулира с това, че ще се разгласяват данни от интимния живот на Георги и Дебора.

Решението предизвика остро неодобрение измежду публицисти и хора, пристигнали да поддържат Дебора. Те желаеха арбитър Порязова да размишления, само че тя уточни, че решението е изрично.

Всички съдии от Стара Загора си направиха отказ по делото " Дебора "

Преди публицистите да бъдат помолени да изоставен залата, стана ясно, че Дебора ще изиска да бъде конституирана като частен обвинител и цивилен просител в процеса.

Делото беше изпратено в Пловдив, откакто всички съдии от Стара Загора си направиха отказ. 

Георги Георгиев е с 3 обвинявания. Първото е, че на 26 юни м. година с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод посредством нанасяне на удар с пестник в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е предизвикал на момичето двустепенна междинна телесна щета и я е обезобразил. За това закононарушение законът планува от 2 до 10 година затвор.

Второто е, че на същата дата  остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като я блъснал с пестник в лицето. Наказанието за това е до 6 година затвор.

Същото наказване се планува и за третото изказване на прокуратурата - че в интервала от април до 25 юни 2023 година 6 пъти се е заканил с ликвидиране на Дебора.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР