Пловдивският плувец Йосиф Миладинов ще бъде удостен със спортен Икар

...
Пловдивският плувец Йосиф Миладинов ще бъде удостен със спортен Икар
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов със спортен “Икар“ за пробив в световния спорт

Пловдивският плувец Йосиф Миладинов ще бъде удостен със състезателен " Икар " за Пробив в международния спорт през 2021г. Отличието ще му бъде връчено от фондация " Български спорт ", която разгласи номинациите през днешния ден. Официалната гала е в четвъртък от 11:00ч. в София.

Миладинов взе участие във финала на Олимпиадата в Токио на 100 м. бътерфлай, където приключи осмин. Той стана първият българин на олимпийски финали и първият, който печели сребърен орден от европейско състезание при мъжете в огромен басейн.

Пловдивчанинът стана и повторен европейски първенец за юноши.

Приз за „ Пробив в международния спорт “ получи още един гений във водните тествания – гребецът Емил Нейков. Синът на Румяна и Свилен Нейкови завоюва международната и европейска купа на скиф за младежи до 23 година

Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова заслужиха награди – „ Спортен Икар " за 2021 година

Кръстева завоюва купата по бокс в категория до 51 кг на Игрите в Токио 2020, а Горанова взе златото в дисциплината кумите на каратето при 55-килограмовите.

В категорията „ Отбор на годината “ премията се присъжда на националния отбор по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова за олимпийския успех в японската столица през август.

За „ Впечатляващо показване “ са отличени останалите български медалистки от Токио 2020 Антоанета Костадинова (спортна пукотевица, сребро) и състезателките по битка Тайбе Юсеин и Ивелина Николова, които се окичиха с бронзови оценки.

Награди в категория „ Млад и надарен състезател “ получават Изабела Янкова (17 години, планинско колоездене) и Николай Русев (15 години, спортно катерене).

В категория " Достойно показване " е отличен Карлос Насар, който през вчерашния ден взе международната купа по повдигане на тежести до 81 кг.

С премия за " Висок състезателен дух " са наградени вицешампионите от Параолимпиадата в Токио 2020 Християн Стоянов (бягане на 1500 метра T46) и Ружди Ружди (тласкане на гюле F55).

Приза за „ Шампионско дългоденствие " получава 40-годишният футболист Мартин Камбуров, който през тази година усъвършенства върха на Петър Жеков за най-резултатен състезател в българския футболен хайлайф.

Наградата за " феърплей " се връчва на Николай Недков (ориентиране), избавил живота на своя съперник Станислав Пачник (Полша) по време на международното състезание в Турция, както и на футболния рефер Ивайло Стоянов, взел участие интензивно в спасяването на турски интернационален водач при пътно-транспортен случай в Кресненското дефиле.

Със специфичен приз на фондация " Български спорт " са отличени международната и европейска шампионка по битка Биляна Дудова, състезателите по повдигане на тежести Христо Христов и Божидар Аврамов и европейските първенци по бокс за младежи Уилям Чолов и Радослав Росенов.

Награди в тази категория за навършване на кръгли годишнини получават и президентът на Търговска колегия Левски Явор Цаков, дългогодишният ръководител на БФБадминтон Пюзант Касабян и членът на УС на Фондация " Български спорт " Здравка Йорданова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР