Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Задържаха младата жена, обвинена в убийството на 8-годишната си дъщеря

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Лиана Халкалиева.

Спрямо 30-годишната жена е повдигнато обвинение  за съзнателно причиняване гибелта на малолетно лице, което е и рождена щерка на причинителя.

В момента Лиляна е с заплаха за живота и й следва интервенция. Все още не е ясно за какво младата жена е протегнала ръка на детето си, само че една от версиите е, че тя е имало психологичен проблем, който е скрила от околните си.

Тя е привлечена към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Съдът реши, че събраните досега еднопосочни доказателства са единомислещи в поддръжка на извода за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност на обвинената Л. Х. към действието, за което е привлечена към наказателна отговорност.

Съдът откри, че при мярка, друга от задържане под стража, има действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, като реши, че към този процесуален миг се постанова обвинената.да бъде под непрекъснат контрол, какъвто обезпечава точно тази най-тежка мярка за неотклонение.

Делото за разглеждане на настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинената Л. Х. се организира в изнесено правосъдно съвещание в лечебното заведение, където обвинената е настанена, поради събитието, че след действието се е самонаранила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР