Пловдивският окръжен съд уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров

...
Пловдивският окръжен съд уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Съдът реши да закрие фондация, финансирала незаконно ДОСТ с пари от Турция

Пловдивският областен съд почете настояването на основния прокурор Сотир Цацаров и приключи съдружие с нестопанска цел " Асоциация Бату платформ ", финансирало политическа партия ДОСТ с пари от Турция. За вчерашното решение на съда, което е дефинитивно, осведоми пресцентърът на държавното обвиняване.

На 20 октомври 2017 година основният прокурор внесе в съда искова молба за преустановяване на организацията, посредством която нелегално е обезпечено финансиране на предизборната акция на партията на Лютви Местан. Искането на Цацаров бе аргументирано с това, че сдружението прави активност, която опонира на Конституцията, законите и положителните нрави. Тогава от ДОСТ отхвърлиха връзки с фондацията.

Според основния прокурор активността на " Асоциация Бату платформ " - град Кърджали, е несъответна на изрича възбрана в Изборния кодекс, защото посредством нея е обезпечено финансиране на предизборната акция на политическа партия ДОСТ с анонимно дарени средства в размер на 100 хиляди евро. Те също така са с непостоянен генезис.

" Получаването на парични средства от неизвестен източник от непозната страна и разходването им за пропаганда и склоняване на български жители да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия е нарушаване на Конституцията ", се споделя още в известието на прокуратурата. Повече за причините на държавното обвиняване четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР