Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Кърджали,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Кърджали,
Коментари Харесай

Съдът върна за допълнително разследване делото за катастрофата с Лютви Местан |

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжния съд в Кърджали, с което бе върнато за в допълнение следствие делото за злополуката с присъединяване на водача на ДОСТ Лютви Местан. При автопроизшествието почина 6-месечно бебе.

Съдът се аргументира с това, че са позволени основни нарушавания на процесуалните правила и по този начин са били погазени правата на потърпевшите - майката и братчето на починалото момиченце. На братчето не е бил назначен необикновен представител – юрист, макар спорните му ползи
с тези на татко му, обвинения Юсеин Ахмед.

Не е бил открит в цялост и кръгът на потърпевшите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които могат да имат искания за претърпени неимуществени вреди.

Решението на съда е дефинитивно.

Автопроизшествието със починалото дете се случи на 14 април 2019 година край село Загорско, община Момчилград. Подсъдими по него са Юсеин Ахмед и Лютви Местан, а обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност.

При трагичния случай автомобилът, ръководен от Местан, излиза на основния път, без да спре на знак " Стоп ", и удря движещата се на път с преимущество кола на Юсеин Ахмед. При удара умира 6-месечно бебе, което е пътувало със фамилията си. Ранени са братчето и родителите на детето.

В продължение на месеци политикът беше единственият упрекнат за случая. Привличането на бащата като съпричинител стана след автотехническата експертиза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР