Пловдивският апелативен съд остави в ареста С.Т., като потвърди определението

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста С.Т., като потвърди определението
Коментари Харесай

Окончателно: Постоянен арест за отцеубиец

Пловдивският апелативен съд остави в ареста С.Т., като удостовери определението на окръжния съд, с което по отношение на него е взета непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.

С.Т. е упрекнат в това, че на 17.03.2022 година, в с. Неделево, съзнателно е умъртвил татко си А.Т., за което закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Апелативните магистрати одобриха, че към сегашния миг е налице обосновано съмнение за огромна степен на съпричастност на С.Т. в осъществяване на действието, в което е упрекнат. Този извод се прави въз основа показанията на майката на обвинения, която е директен свидетел на случая и нейна съседка.

Съдът одобри, че към сегашния миг е неоснователна тезата на отбраната, че причина за гибелта на потърпевшия е обвързвана с извършените медицински операции в болничното заведение. По делото е открито, че вследствие на нанесения побой, на А.Т. са били породени голям брой тежки увреждания по тялото, в това число и травма на мозъка и пострадване, проникващо в черепната празнина.

Има заплаха обвиненият да извърши закононарушение при друга по-лека мярка за неотклонение. До в този момент той е осъждан неведнъж, като последното наказване е изтърпял преди четири години.

Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

На 16.03.2022 година в с. Неделево, община Съединение, 43-годишният С.Т. съзнателно нанесъл междинна телесна щета на А.Т., на 64 година, негов татко, в резултат на което му предизвикал гибел по несъобразителност, настъпила на 18.03.2022 година в болница в  Пловдив.

На същата дата сред бащата и сина зародил битов спор в къщата, където живеели.

Синът нанесъл на татко си удари с юмруци и ритници в региона на главата и тялото и го оставил в безпомощно положение.

Непосредствено след случая съседи извикали кола за спешна помощ, която откарала потърпевшия в болница в  Пловдив. А.Т. по-късно е умрял.

Става дума за лице с обременено правосъдно минало, чиято незаконна активност стартира от навършването на пълноправие, осъждан 5 пъти, като последно е търпял наказване отнемане от независимост до 28 май 2019 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР