Пловдивчанка, счупила дясната си ръка при падане на заледен тротоар

...
Пловдивчанка, счупила дясната си ръка при падане на заледен тротоар
Коментари Харесай

Потрошена в снега осъди общината за 7500 лв.

Пловдивчанка, счупила дясната си ръка при рухване на замръзнал тротоар предходната зима, осъди общината да заплати обезщетение. Така градската администрация ще би трябвало да заплати разноските по лекуването от 1565.64 лева и сумата от 944,42 лева, която съставлява разликата сред заплатата, която би получила, в случай че ходеше на работа, и изплатените болнични.

Отделно дамата ще би трябвало да бъде обезщетена с 5000 лева за неимуществените вреди - претърпените стрес, болки и премеждия и неудобството, че не е можела да се обслужва сама, до момента в който не премине контузията.

Около 11 часа на 1 февруари т. година дамата излизала от магазин и когато стъпила на тротоара, се подхлъзнала и паднала на леда. В резултат една от костите на дясната ръка била раздробена на три елементи. Наложила се интервенция и слагане на титаниева плака. Оздравителният развой траял 4 месеца.

Когато се възстановила, дамата завела дело и от общината контрирали, че е налице съпричиняване от нейна страна, тъй като по тротоара имало и почистени сектори, само че тя избрала не тях, а заледените.

„ Отсъстват доказателства, да е имало наоколо с магазина почистени сектори от тротоара, само че даже такива да е имало, то липсва нейно обвързване да избере най-безопасния маршрут за преминаване”, гласят претекстовете на Районния съд, с които този мотив на Общината е отритнат. /Марица.бг
тагове потрошена сняг община
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР