Пловдивчанка с протеза стана поредната жертва на грубото и цинично

...
Пловдивчанка с протеза стана поредната жертва на грубото и цинично
Коментари Харесай

Ще го линчуват! Пловдивчанка с протеза падна, шофьор на рейс: Калпава си, къде си тръгнала!?

Пловдивчанка с протеза стана следващата жертва на грубото и цинично държание на автобусните водачи в града под тепетата. Веси Грозева употребява линия №21, където нормално въртят дребните рейсчета или така наречен „ щъркели “. Жената е с ампутиран крайник и протеза. Убедила се е, че рейсаджиите несъмнено не си поплюват – потеглят още преди пасажерите да са се качили с двата крайници, псуват и наскърбяват, не отварят порти и какво ли още не. Случката с нея от преди няколко дни обаче е черешката на тортата.

Веси чакала автобус на спирката до някогашния бизнес център „ Микрон “, в посока към „ Тракия “.Тръгва да се качва във въпросния автобус, само че водачът внезапно потегля. „ Не съумях да запазя равновесие, тъй като съм с протеза, и паднах на стълбите. Това провокира възмущението ми. Опитах да съм оптимално възпитана и да беседвам на „ вие “ с него,, макар че той е недодялан. Оттам насетне потеглиха нападките. Той безпределно дискриминативно се отнесе към мен. Пита ме като съм била калпава, къде съм тръгнала, по-късно стартира да наскърбява членове на фамилията ми. Предупредих го да спре, тъй като ще подам недоволство “, описа Веси пред „ Марица “. Шофьорът обаче дава отговор с циничното „ Боли ме к**а! “, крещи, че не му пука и че никой не може нищо да му направи.

„ Опитвам се да се оправям с провокациите да бъда като всички останали, а в един миг срещам такова отношение. Той доста добре видя, че съм с протеза, защото си подвигнах крачола, с цел да не се спъна. Когато паднах и по-късно го попитах за какво не е по-внимателен, той отговори: „ Отде да та знам пияна ли си, дрогирана ли си… “. Та той е там да служи на хората, а не да се държи по този метод “, възмущава се Веси. Тя е озадачена и от реакцията на множеството хора по време на случая. „ Те не реагираха към водача, а нападнаха мен. Един тип ми споделиха да млъкна, тъй като ще го ядосам и ще стане неприятно за всички в автобуса “, уточни пловдивчанката.

Тя е на мнение, че щом ще държат на работа водачи, които ще изтрепят пасажерите, по-добре тогава никак да няма градски превоз. „ Ще се научим да вървим пешком тогава. Иначе сходни обстановки са извънредно унизителни “, разяснява Веси Грозева.

„Марица“ потърси за коментар притежателят на „Автотранс -2000“ Димитър Чолаков, който стопанисва въпросната линия. Той уточни, че всеки сигнал и всяко недоволство се взимат под внимание. По думите му, в случай че се откри, че всичко се е случило по описания метод, то водачът ще бъде предизвестен или осъден. „Проблемът с неналичието на водачи е огромен. Често и пасажерите се държат неприятно с тях. Съветвам при недоволства да се записва номера на рейса. В противоположен случай е доста мъчно да се откри кой е бил шофьорът“, сподели Чолаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР