Пловдивчанинът Ангел Личканов – Личкана, хванат с над 8 килограма

...
Пловдивчанинът Ангел Личканов – Личкана, хванат с над 8 килограма
Коментари Харесай

Знакова фигура от ъндърграунда излезе от затвора и погреба емблематична фигура от 90-те

Пловдивчанинът Ангел Личканов – Личкана, заловен с над 8 кг опиати на турската граница, излезе от ареста. Известният воин от ъндърграунда е с наложена мярка за неотклонение „ домакински арест”, влезнала в действие от 28 август, написа trafficnews.bg.

Причината за освобождението му е здравословен проблем - възпалени външни хемароиди, които незабавно би трябвало да бъдат оперирани.

10 дни след освобождението му, Личкана е бил видян на погребението на Цеко. БЛИЦ напомня, че.

Ангел Личканов бе измежду множеството, което изпрати Цеко.

Проверка обаче откри, че Личкана е нарушил мярката си с позволение от прокуротурата.

По публична информация на Окръжна прокуратура Хасково, Личканов е подал писмо до наблюдаващия прокуратура, с искане да напусне дома си за два часа, с цел да участва на церемонията. Молбата му е била почетена.

Ангел Личканов – Личкана бе арестуван през април на турската граница при опит да придвижи в южната ни съседка над 8 кг марихуана.

Личканов и съдружникът му Петър Петров /40/ са арестувани на зелена граница, в региона на 289 гранична пирамида, край село Маточина, обл. Хасково, при опит да пренесат в сакове и чували 8 400 грама марихуана от България в Турция. Те са хванати от чиновници на Гранична полиция.

В и към тях са били открити 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест последната реагирала на наркотично вещество – марихуана.

След серия от обжалвания на наложената му най-тежка мярка, Личкана е освободен за домашно лекуване. Окръжен съд в Хасково е постановил „ домакински арест” за пловдивчанина, а в края на август Апелативен съд под тепетата го удостоверява.

В правосъдното съвещание в Пловдив, Личканов е декларирал, че е във влошено здравословно положение. Имал тежко инфектиране и кървене, което налагало лекуване. Той желаеха най-леката мярка „ подписка”.

„ Не се устоя. Бият ми инжекции, които са нездравословни. Моля да бъда пуснат, да се церя. Омръзна ми някой да си играе със здравето ми. Още повече и за действието, в което ме упрекват, нямам грам виновност. Надявам се да потвърдя това във времето”, декларирал той в последната си дума.

От държавното обвиняване обаче са на мнение, че Личкана може да се укрие и да извърши ново закононарушение. Що се касае за лекуването му, доводите на прокуратурата са, че пловдивчанинът може да получи грижи и в стационара в пандиза.

В последна сметка обаче, Апелативен съд се е смилил над Личкана. Магистратите е обаче отхвърлиха да го освободят под парична гаранция и потвърдиха „ домашния арест”, натрапен от сътрудниците им в Хасково.

Според магистратите към момента е налице хипотезата, че Личкана е направил закононарушението, за което е задържан. От претекстовете на съда обаче излиза наяве, че към този момент е отпаднала заплахата Личканов да се укрие или да извърши закононарушение с оглед влошеното му здравословно положение.

„ Към момента обвиненият има възпалени външни хемароиди, които, в този им тип и положение, подлежат на наложително хирургично лекуване, което не може да се организира в местата за отнемане от независимост. Продължаващото отсрочване на лекуването поражда риск от пръсване на хемороидален възел и изобилна кръвозагуба. Вещото лице е безапелационен, че в системата на следствените арести няма лечебно заведение, в което да се организира налагащото се хирургично лекуване, като показва подозрение за такава опция и в болничното заведение при пандиза.

При тези данни вярно Окръжният съд е приел, че влошеното здравословно положение на обвинения е новонастъпило събитие, което следва да има сериозен превес и тежест пред заплахата и риска същият да се укрие или да извърши закононарушение. В случая, оставането на обвинения в ареста е несъвместимо с условията на ЕКЗПЧОС и вътрешното ни наказателно законодателство, заради което, съответна на задачите по член 57 Наказателно-процесуален кодекс е настоящата по отношение на него мярка за неотклонение да бъде „ домакински арест”, приравнена по правни последствия с тези на „ задържане под стража”.

В тази връзка, поради продължаващото съществуване на обосновано съмнение, че Л. е направил двете закононарушения, за които е притеглен като обвинен и събитието, че само влошеното му здравословно положение постанова изменение на наложената му мярка за процесуална насила, настояването за замяната й с най-леката такава – „ подписка “, е неоснователно”, се споделя в част от претекстовете на съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР