Пловдивчани, живеещи в блока на ул. Кръстьд Раковски19-21, настояват за

...
Пловдивчани, живеещи в блока на ул. Кръстьд Раковски19-21, настояват за
Коментари Харесай

Пловдивчани готвят протест срещу застрояване на зелени площи от скандална заменка на общината

Пловдивчани, живеещи в блока на ул. " Кръстьд Раковски " 19-21, упорстват за информация за плануваното застрояване в зелените площи в непосредствена непосредственост до блока им. Те упорстват в случай че има планувано такова, то неотложно да бъде спряно. Частният парцел, който е с 500 квадрата е един от парцелите, възложен от община Пловдив на компания " Тея Инвест " в скандалната подмяна, в която въпросното сдружение получи 7 имота против 50 декара в парк " Отдих и Култура ". 
Прочетете още
" Община Пловдив продължава да слага капиталовите планове на частни компании над публичния интерес. Неясно за какво, зелените площи до жилищната постройка – част от междублоковото пространство, незнайно по кое време и на какво съображение, обособени като обособен парцел, са станали частна благосъстоятелност и неразбираемо по какъв начин има утвърден Подробен организационен проект, който позволява застрояване до 8 етажа при разстояние от жилищната постройка 6 метра без за това да има известяван.

Хора от блока са организирали подписка за прекъсване на плана, в която са се присъединили над 100 индивида от живеещите в блока и чакат от Общината решение на казуса " оповестяват уредниците от " Пловдив - град за хората ".

И предизвестяват, че готвят нови цивилен митинги. " В квартала към този момент няма нито въздух, нито места за паркиране. липсва естествена обществена инфраструктура. Строят се единствено жилища. Ако тук се вдигне 8 етажен блок, ние повече слънце няма забележим " възмущават се хората от блока, които са се присъединили в подписката. 

През 2013 година " Тея инвест " придобива два терена в парк " Отдих и Култура " два терена, като единия от тях с повърхност 50 дка, а другият - 81 дка.  Двата терена са на стойност  5,7 млн.лв. Фирмата е акционерно сдружение, намиращо се в бизнес център " Рилон ". За парцела от 50 дка тази година бе извършена отчуждителна процедура, като основанието бе избавяне на зелената система на града.

Паркът бе сменен за 7 общински терена, на които могат да се построят хиляди квадратни метри жилища. Общата им повърхност е 45 541 кв.м. на стойност почти 7,5 млн.лв. Четири са в регион Западен, като най- апетитния е на ъгъла на Копривщица и Свобода - 15 691 кв.м. Вторият е въпросният терен от 500 квадрата. 

В предходния мандат за този терен се водиха каузи сред община Пловдив и частен вложител " Дриймвил ", като общината го завоюва дружно с още три парцела в карето, само че в този мандат те бяха разменени за въпросните 50 дка.

В предходния мандат същият терен бе препоръчан от кмета Тотев на търг за 20 млн.лв., а при замяната бе оценен на 2,5 млн.лв..  Другият парцел от замяната е терен от 2 685 км против Колодрума, където общината щеше да строи олимпийски стрелкови комплекс.  Предоставя се и терен от 14 174 кв.м.  зад хотел SPS се дава терен от 14 174 кв.м., който няма лице към бул. Освобождение, само че общината възнамерява да построи продължение на бул. " Санкт Петербург ".

Седмия терен е на самия бул. " Освобождение " и е 4 700 кв.м. отредени за жилищни блокове. Фирмата " Тея инвест " се освобождава от 50 дка зелена система, където може да построи единствено алей и детски площадки и получава 46 дка подготвени за строителство терени в центъра на града.

При последната инспекция на TrafficNews за въпросния имот нямаше импортирано капиталово желание. Очакваме настояща информация от Община Пловдив. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР