Пловдив ще е домакин на Световното първенство по таекуон-до ITF

...
Пловдив ще е домакин на Световното първенство по таекуон-до ITF
Коментари Харесай

Пловдив ще е домакин на Световно по таекуондо

Пловдив ще е хазаин на Световното състезание по таекуон-до ITF през последваща година, заяви на федерацията Костадин Димитров. Той бе в Корея за присъединяване в честванията, отдадени на 100-годишнината от рождението на основателя на този спорт военачалник Чой Хонг Хи.
„ Президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF Ри Йон Сон още веднъж оцени високо организацията и изискванията на извършения през 2015-та година в Колодрума шампионат на планетата. При срещата ни той приветства решението Пловдив за повторно да семейства международно състезание “, съобщи Костадин Димитров. Той добави, че се чака надпреварата да се организира в края на август 2019-та година и ще е предопределено за всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, дами и ветерани.
Българската делегация бе показана от президента на родната федерация по таекуон-до Марио Богданов, заместникът му Димитров, генералния секретар Вергилий Ситнилски и треньора на националния ни тим гранд-майстор Ким Унг Чоу. Заедно с представители от над 40 страни те участваха в конференция, отдадена на основаването и развиването на този спорт, на огромни демонстрации на бойното изкуство и други събития. Членовете на делегацията имаха и среща с краткотрайно ръководещия посолството на България в Пхенян Ивайло Йорданов.
Костадин Димитров заяви още, че този уикенд Пловдив ще бъде хазаин на влиятелното съревнование „ България оупън “, което ще се организира в залата на Пловдивския университет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР