Пловдив. Сектор Пътна полиция“ при ОДМВР-Пловдив представи нова лазерна камера,

...
Пловдив. Сектор Пътна полиция“ при ОДМВР-Пловдив представи нова лазерна камера,
Коментари Харесай

Пловдив: „Пътна полиция“ представи нова лазерна камера, която отчита с голяма точност скоростта на автомобилите по пътищата

Пловдив. Сектор „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Пловдив показа нова лазерна камера, която регистрира с огромна акуратност скоростта на колите по пътищата. Пред публицисти в Пловдив шефът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков посочи, че високотехнологичната камера засича скоростта на няколко автомобила по едно и също време, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив .
„ Надяваме се с нея да реализираме едно по-голямо противопоставяне на пътния травматизъм и да подобрим пътнотранспортната конюнктура в района ”, сподели ст. комисар Илков. По думите му през миналата 2017 година дирекцията регистрира много тежка пътнотранспортна конюнктура, с най-вече починали в страната, макар, че починалите са с 14 по-малко от предходната 2016 година. Целта е свеждане до най-малко на произшествията. „ Тази камера е мобилна, може да работи на денонощен режим, и в светлата, и в тъмната част на денонощието. Ще се слага на най-уязвимите места, където има централизация на ПТП в градската и извънградската част ”, добави Атанас Илков.
По думите му Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив разполага с осем мобилни и две стационарни камери до момента, само че те са от по-старо потомство. Това е 11-тата камера, която е лазерна и е последна дума на техниката. Камерата е неуязвима по отношение на антирадарите.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР