Пловдив с винения туризъм и фестивалите влезе във "Фейненшъл таймс"

...
Пловдив с винения туризъм и фестивалите влезе във "Фейненшъл таймс"
Коментари Харесай

Ето как The Financial Times описа Пловдив

Пловдив с винения туризъм и фестивалите влезе във "Фейненшъл таймс " в публикациите за Европредседателството на България. Британският вестник разгласява поредност от материали за страната ни на политически и стопански тематики, в които извежда Пловдив и като известна дестинация. Споделя се и фактът, че градът е нараснал туристическия си поток двукратно последните шест години и съгласно кмета Иван Тотев през 2019-та, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата, се чакат над 2 млн. гости. В публикацията, озаглавена "Увеличаването на посетителите оказва помощ на българските фестивали да процъфтяват ", се споделя още, че през 2018-та Пловдив ще бъде хазаин на второ световно събитие за вино.
Ето и целия текст за Пловдив в публикацията: 
На по-малко от два часа път с кола от София по автомагистрала "Тракия " се намира Пловдив, чийто 350 000 поданици го трансформират във втория по величина град в България. Смята се, че е кръстен на Филип II Македонски, татко на Александър Велики и негов поробител през 4 в. пр.н.е. Пловдив става и все по-популярен измежду задграничните туристи. 
"За шест години ние удвоихме туристическият поток и през 2016 година повече от 800 000 туристи посетиха нашия град ", сподели кметът на Пловдив Иван Тотев. "През 2019 година Пловдив ще бъде Европейска столица на културата и тогава чакаме 2 млн. гости ". 
Фестивали не престават да никнат из цялата страна и след потреблението на европейски средства за развиване на локалния туризъм от доста общини в страната. Техният брой се повишава доста за четири години, като към 200 от тях за възродени и им е вдъхнат нов живот, а повече от 350 са основани, с цел да съберат дружно феновете на етнографията, храната, изкуството, виното или спорта. Когато става дума за винен туризъм, фестивалите се трансформират и в интернационалните - през 2018 година Пловдив ще бъде хазаин на второ световно събитие за вино за по-малко от две години. 
"България се стреми да притегли още повече туристи и специалисти посредством такива мероприятия и основаване на препратки към тракийското ни културно завещание ", споделя Меглена Михова, създател на маркетингови компании и такива за произвеждане на вино в България, Белгия и Съединени американски щати. Властите и бизнесът се пробват да "подобрят имиджа на страната, а по едно и също време с това и да популяризират производството на вино ", споделя госпожа Михова. По данни на списание "Винен запалянко " за 2017 година Тракийската котловина, където се намира и Пловдив, е втората най-хубава дестинация за винен туризъм.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР