Пловдив. По време на европредседателството България ще акцентира върху сигурността

...
Пловдив. По време на европредседателството България ще акцентира върху сигурността
Коментари Харесай

Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова в Пловдив: По време на европредседателството България ще акцентира върху сигурността в полето на дигитализацията

Пловдив. По време на европредседателството България ще подчертава върху сигурността в полето на дигитализацията и ръководството на платформите. Това съобщи в Пловдив ръководителят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, където през днешния ден започва конференция за цифрова сигурност и просвета, културно-историческо завещание и цифровизация, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Двудневния конгрес се провежда взаимно от Жени ГЕРБ и Фондация „ Конрад Аденауер ”, като гост-лектори ще бъдат министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, ръководителят на бюрото на Фондация „ Конрад Аденауер ” в България Торстен Гайслер и Председателят на ЕНП Жени Дорис Пак.
В рамките на събитието европейският комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел направи особено видеообръщение към присъстващите. „ Вярвам във вашия капацитет да бъдете движещата мощ на самодейностите, които Европейската комисия предложи за реализиране на работещ дигитален обединен пазар. Този пазар носи изгоди на всеки един от нас и изисква висока степен на вложения както в хората, по този начин и в инфраструктурата. Искаме да разгърнем капацитета на европейската стопанска система и за задачата една от самодейностите ни е предлагането за свободно придвижване на нелични данни “, гласи приветствието на Мария Габриел. „ Горда съм, че България е една от държавите-членки с функционираща дейна национална коалиция за умения. За да има стопански напредък, би трябвало да има сигурност. Киберсигурността за мен е основен фактор за отбрана на нашите стопански системи и жители “, сподели още еврокомисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество.
Кметът на Пловдив и регионален координатор на ГЕРБ Иван Тотев съобщи, че Пловдив е един от градовете-пионери в това да цифровизират своето културно-историческо завещание. „ Пловдив завоюва европейски план за цифровизация и в границите на този план успяхме да цифровизираме 50 000 единици от архивите на библиотека „ Иван Вазов “, Археологическия музей и Етнографския музей. Също по този начин заснехме и съвсем всички културни монументи “, посочи Иван Тотев. По думите му градът е прелестен образец за това какви са преимуществата да дигитализираш своето културно-историческо завещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР