Пловдив. Нова система за видеонаблюдение и контрол снима автомобилите на

...
Пловдив. Нова система за видеонаблюдение и контрол снима автомобилите на
Коментари Харесай

Пловдив: Нова система за видеонаблюдение и контрол снима автомобилите на входно-изходните точки на града

Пловдив. Нова система за видеонаблюдение и надзор снима колите на входно-изходните точки на град Пловдив. На публично събитие бе сложено алегорично начало на работата й, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . В центъра за видеонаблюдение, ситуиран в постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи на ул. „ Волга “ № 70 ще бъде получаван сигналът от построената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на града. Постоянният мониторинг ще се реализира от чиновници на бранш „ Оперативна дежурна част и видеонаблюдение “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Системата разрешава да бъдат разпознати моторни транспортни средства, характеризира се с висок % на известност както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера от други страни. Получената информация ще се употребява напълно от полицейските чиновници в работата им по предварителна защита на престъпността.
Проектът е финансиран и сбъднат с социална поръчка на стойност 320 000 лв. от Община Пловдив и е резултат от взаимните старания на локалната власт и полицията за гарантиране на публичния ред и повишение сигурността на жителите и гостите на града.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР