Пловдив. Надзиратели от Пловдивския затвор отново излязоха на протест днес

...
Пловдив. Надзиратели от Пловдивския затвор отново излязоха на протест днес
Коментари Харесай

Пловдив: Надзиратели от затвора в града отново излязоха на протест с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд

Пловдив. Надзиратели от Пловдивския затвор още веднъж излязоха на митинг през днешния ден с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Пред постройката на пандиза се събраха към 50 души, свободни от промяна, с лозунги „ С обещания затвори не се пазят ”, „ Само едно е несъмнено в бранш „ Сигурност ” – несигурността ”, „ От тук нататък за нас е въпрос на чест ”, „ Европа и за нас ” и други Протестът продължи към час. Исканията на надзирателите са за 20% нарастване на заплатите. Днес те още веднъж стачкуват, защото не е било спазено обещанието за тях да се усили заплатата им с 20%. „ Министерството на правораздаването не съблюдава обещанието си да усили заплатите ни ”, сподели Юрий Корнов, водачът на синдикалната организация в ареста в Пловдив. „ Оказа се, че имало дефицит и усилиха заплатите ни единствено с 5%, което е с по 28 - 30 лв. на човек, което е безусловно незадоволително ”, сподели Корнов. „ По този метод сме излъгани с по към 200 лв. ”, добави той. Той уточни, че към този момент са имали среща в Министерството на правораздаването, откъдето споделят, че ги поддържат, само че пари няма.
Ефтим Ефтимов, водач на синдикалната организация в Затвора, съобщи, че са били излъгани след 6 месеца договаряния, като за тях за следващ път няма средства. „ 9 години чакаме бюджет, с цел да се изравнят заплатите ни с тези на Министерство на вътрешните работи. Сега за тях бяха отпуснаха 100 милиона лв., за което ги поздравяваме, а за нас отново няма ”, добави той.
Надзирателите упорстват още да бъдат отпуснати и още щатове, защото има дефицит към 500 места в цялата страна. По думите им заплатите са ниски, като един начинаещ техен сътрудник взима към 460 - 500 лв.. Условията на труд също би трябвало да се подобрят. „ Когато има брожения в силовите министерства се заплашва националната сигурност ”, уточни още Ефтимов. Той сподели, че в последните години се следи и отлив от системата.
Очаква се на 31 януари надзирателите да излязат още веднъж на митинг, само че този път дружно с сътрудниците им от Съдебна защита, пред правосъдната палата. След 10 февруари, когато ще се организира национално заседание, ще бъде взето решение за народен митинг в София. Ще бъде решено по какъв метод да стачкуват.
В момента се вършат митинги по пандизите в цялата страна.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР