Пловдив. 914 престъпления са регистрирани на територията на Пловдивска област

...
Пловдив. 914 престъпления са регистрирани на територията на Пловдивска област
Коментари Харесай

Пловдив: Близо 1 000 престъпления са регистрирани на територията на областта през месеците септември и октомври

Пловдив. 914 закононарушения са регистрирани на територията на Пловдивска област за времето от 1 септември до 22 октомври. Това сподели на брифинг старши комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . 383, или 31% от закононарушенията, са разкрити. 342 лица са привлечени като обвинени за осъществени закононарушения. За отчетния интервал са регистрирани общо 321 обири, 8 грабежа, 22 измами и 16 случая на незаконно лишаване на моторно транспортно средство. 81 са случаите, при които полицията е открила лица, притежаващи и разпространяващи наркотични субстанции.
„ През този интервал чиновниците от отдел „ Криминална полиция “ са провели 13 профилирани полицейски интервенции, като 5 от тях са по линия на наркоразпространението. Задържани са 15 лица, конфискувани са над 1500 грама амфетамини, 30 таблетки екстази, над 300 грама хероин и над 160 грама марихуана. По линия на незаконното лишаване на моторно транспортно средство имаме арестувано едно лице и 5 моторни транспортни средства, които са обект на незаконно посягане. По линия на закононарушенията срещу собствеността са арестувани петима причинители на обири, един от които е по този начин гастролиращо лице. По линия на грабежите, има е оголен един обир. По отношение на закононарушенията по пътищата, има арестувано едно лице от румънски генезис – причинител на машинация. По линия на „ Икономическа полиция “, може да стартираме с огромната интервенция при започване на септември, при която бяха конфискувани 3 700 000 цигари, 42 тона тютюн. Извън тази интервенция, по време на профилирани полицейски интервенции, са конфискувани 60 000 къса цигари и над 300 кг тютюн. Образувани са 20 досъдебни производства и 29 преписки, формирани са 4 акта за определяне на административни нарушавания. През последните два месеца бяха извършени и профилирани полицейски интервенции във връзка с марките. Образувани са 8 досъдебни производства, конфискувани са над 400 продукта от маркови артикули, които да приобщени като материални доказателства по формираните производства. Това са мероприятия, извършени на територията на градовете Пловдив и Първомай “, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Атанас Илков.
Той уточни още, че през месеците септември и октомври са зачестили случаите на обири на колела на територията на Пловдив. „ В рамките на тези два месеца кражбите на колела са над 30. Задържано е лице, причинител на кражбите. Част от велосипедите са открити на територията на град Разлог. Лицето е с мярка за задържане от 72 часа. На по-късен стадий ще стане ясно дали същият ще има непрекъсната мярка „ задържане под стража “, изясни старши комисар Атанас Илков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР