Плевен. След успешно проведената активна кандидатстудентска кампания 2018 Медицински университет–Плевен

...
Плевен. След успешно проведената активна кандидатстудентска кампания 2018 Медицински университет–Плевен
Коментари Харесай

Плевен: С полагане на академична клетва 511 първокурсници ще стартират новата учебна година в Медицинския университет в града на 10 септември

Плевен. След сполучливо извършената дейна кандидатстудентска акция 2018 Медицински университет–Плевен (МУ-Плевен) попълни всички места за образование по държавна поръчка в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски стратегии в професионалните посоки – медицина, фармация, здравни грижи и публично здраве. Това оповестиха от пресцентъра на университета . Висшето учебно заведение осъществя повишен банкет на студенти по държавна поръчка за специалностите „ Медицина “ (120), „ Фармация “ (60), „ Медицинска сестра “ (70), „ Помощник-фармацевт “ (21), „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “ (40) и „ Медицинска козметика “ (15). След запълване на местата по държавна поръчка, в границите на свободния потенциал, МУ-Плевен за поредна година разгласи и запълни места за образование на студенти против възнаграждение – 15 са записаните студенти в компетентност „ Медицина “ и 9 в бакалавърските специалности.
На 10 септември на тържественото разкриване на новата академична 2018/2019 година общо 511 първокурсници ще прекрачат прага на плевенската Алма Матер в зала „ Магнум “ на Втора клинична база. За първи път те ще станат част от нововъведения обред за полагане на академична клетва, която ги прави морално съпричастни към главните полезности и задачата на Университета, към Етичния кодекс и университетските обичаи. Той бе въведен на 19 февруари 2018 година, когато публично започва образователната година за новоприетите задгранични студенти. Те първи тържествено повториха думите на клетвата, декларирайки, че ще почитат своите преподаватели и състуденти, както и достолепието на пациентите.
За първа година измежду първокурсниците в компетентност „ Медицина “ има четири новоприети студенти с оптимален бал 36.00, които са ученици на две от елитните гимназии в град Плевен – МГ „ Гео Милев “ и ДФСГ „ Интелект “. Отличничките-първокурсници са Елица Кръстева, Екатерина Ватева, Кристина Пеева и Марина Димитрова. Те ще отговорят на приветствията на ректора проф. доктор Славчо Томов и на Председателя на Асоциацията на студентите медици – клон Плевен, като ще назоват аргументите за избора си да се образоват точно в плевенската Алма Матер.
Академичното управление на Медицински университет-Плевен обичайно провежда за новоприетите студенти-първокурсници, за техните близки и преподаватели Тържествено разкриване на новата академична година. Събитието ще се организира на 10 септември 2018 година, понеделник, от 10.00 часа в аудиториум „ Магнум ” на Втора клинична база.
Празникът ще се организира по следната стратегия:
- Посрещане на новоприетите студенти-първокурсници в зала „ Магнум ” със свитъци с химна на академичната общественост Gaudeamus;
- Посрещане на Академичното Ръководството с осъществяване на химна на академичната общественост Gaudeamus от Общинска хорова групировка „ Гена Димитрова “ с диригент Анелия Дечева;
- Представяне на Академичното Ръководството от проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по образователната активност, водещ на тържеството.
- Презентационно видео за Медицински университет–Плевен;
- Приветствие на ректора на МУ-Плевен проф. доктор Славчо Томов към новоприетите студенти;
- Приветствие от Председателя на Асоциацията на студентите медици в България – клон Плевен;
- Обръщение на студенти-първокурсници, признати с най-голям бал от Кандидатстудентска акция `2018;
- Връчване от ректора на студентските книжки на първокурсниците, признати с най-голям бал по всички специалности на факултетите и колежа;
- Тържествено полагане на Академична клетва от първокурсниците;
- Финален музикален привет от Общинска хорова групировка.
„ Ще се радваме да споделите с нас страстите на първия образователен ден на Тържественото разкриване на новата академична 2018/2019 година на 10 септември 2018 година, понеделник, от 10.00 часа в аудиториум „ Магнум ” на Втора клинична база! ”, показаха още от университета.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР