Започва описването и разчистването на щетите в Плевен след пороя

...
Започва описването и разчистването на щетите в Плевен след пороя
Коментари Харесай

Отстраняват щетите в Плевен и областта след силния порой

Започва описването и разчистването на вредите в Плевен след пороя в сряда, който наводни града. До 1.30 часа екипи на пожарната са работили по премахване на зародили катастрофи. Въпреки зародилите проблеми няма оповестено бедствено състояние нито в града, нито в региона.



В село Скобелево, община Павел баня, реката е преляла , улиците бяха наводнени, скъса се и канализацията. Ситуацията към този момент е нормализирана след привикване на спешен щаб. Няма потърпевши хора. За малко част от град Павел баня нощес е останала без електричество, поради гръмотевичната стихия в района.
 Българска телеграфна агенция
Спешни дейности бяха подхванати и в Плевен. Там за 40 минути се изсипаха 38 литра дъжд на квадратен метър. Има десетки наводнени приземни етажи и изби, стигнало се и до срутване на земна маса. В ниските точки на града закъсаха колите. Почистването на града към този момент е почнало. Няма оповестено бедствено състояние. 
 Българска телеграфна агенция
200 са били изстреляните противоградни ракети от площадките в региона на Плевен, само че градът е бил в окото на бурята. " Най-сериозно потърпевша е постройката на Областната администрация. Успяхме обаче да я отводним ", съобщи регионалният шеф Николай Абрашев. 

Областният шеф на Плевен Николай Абрашев изясни, че в обитаемоте места няма потърпевши и жертви.
 Българска телеграфна агенция
Кризисният щаб обаче не е могъл да заседава в регионалната администрация, защото приземният етаж на постройката също е бил наводнен. Екипи на ВиК са изпомпвали вода от залетите етажи и гаражи.
 Българска телеграфна агенция
Около 30 са сигналите за вреди, подадени в регионалния град , сподели кметът на Плевен Валентин Христов. Тролеите са с изменен маршрут до премахване на провалите по пътната инфраструктура. Ул. " Пирот " в града е една от мощно разрушените в резултат на стихията. Движението е лимитирано поради вреди по настилката.

Снощи паднала гръмотевица е провокирала пожар в някогашния циментов цех - той е отхвърлен бързо, сподели шефът на пожарната в Плевен комисар Станислав Атанасов.
 Българска телеграфна агенция
" Около 20 часа беше спешната обстановка. В течение на към час и половина, два са работили 11 екипа на пожарната. Основното беше извеждането на хора в наводнени коли - в централната градска част, индустриалната част и изхода към София - обичайно ниски сектори с нараснало равнище на водата ", изясни той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР