Шише ракия и икона на Свети Георги получи преди дни

...
Шише ракия и икона на Свети Георги получи преди дни
Коментари Харесай

Достоен данъкоплатец: Столетникът Димитър с грамота от шефа на НАП

Шише ракия и икона на Свети Георги получи преди дни най-възрастният поданик в страната Димитър Кавгазов. Той е на 100 години, живее високо в Родопите и в никакъв случай не е пропущал да заплати налозите си.

" Няма неточност в мене. Най-напред налога! Данъкът би трябвало да се заплаща. Няма хъката-мъката. Най-напред отивам, заплащам си и се усещам добре. Когато си платя борча – добре ", споделя столетникът.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Снимка: bTV

И на 100 години той всеки ден изминава по няколко километра из живописните баири над село Славейно. Сам цепи дърва, сее картофи и се интересува от протичащото се по света.

" Всяка заран излизам ей там горе. След това в четири часа отново излизам.  Свикнал съм да вървя. Мразя да легна да дремя. Да не ми се желае да ида - не. Обядвам и след половин час излизам ", изясни още той.

Макар и на 100 години бай Митко не пропуща да заявява приходите си

" Вестници чета постоянно. И политиката по този начин малко почти ", добави Димитър.

Храни се умерено, не съблюдава диети. И на 100 години пие алкохол, само че с мярка.

" Ракия – малко пия, 50 грама ракия пия. А вино - две чаши след ястие. И усещам, че е добре ", показа столетникът.

Той е роден на 9 октомври 1923 година

Възрастният мъж бил на 10 години, когато той и двете му сестри останали сираци. Прехранвал се е с тежък физически труд.

" Живот! То животът е компот – и хубаво има, и неприятно има.  И гладен съм бил ", сподели още Димитър.

Столетникът имал половинвековен благополучен брак със брачната половинка си.

" Имало е всичко – и каране, и изглаждане, но свада неприятна не е имало. Така, сред работата нещо, другояче, не.  Тя беше сензитивна и аз съм удовлетворен от нея ", споделя възрастният мъж.

Възможно ли е 100-годишните рождени дни да се срещат по-често в бъдеще?

Той показа, че не схваща днешните нрави с лесни и бързи разводи:

" Едно време имаше дисциплинираност. Щом си женен, си задължен да се разбирате вътре. Кой отговорен, кой не отговорен – има си хора, които ще ви схванат. И нямаше разводи. "

Четири десетилетия Димитър Кавгазов е бил горски. Работата била напрегната, само че и авторитетна:

" След като се ожених, към този момент сътворих семейство и в горите започнах работа. До края на пенсионирането бях горски ", добави той.

Днес Димитър Кавгазов дава следния съвет за дълъг живот и благополучие:

" Работа. И доста работа. И добър живот без разводи! "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР