Пленумът на БСП издигна кандидатурата на Сергей Станишев за лидер

...
Пленумът на БСП издигна кандидатурата на Сергей Станишев за лидер
Коментари Харесай

Станишев бе номиниран за председател на ПЕС за нов мандат

Пленумът на Българска социалистическа партия издигна кандидатурата на Сергей Станишев за водач на Партията на европейските социалисти. „ За “ номинацията на Сергей Станишев гласоподаваха 93 делегати, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ - 2, с което предлагането бе признато.

По този мотив Станишев показа на страницата си във Facebook:

„ Благодаря на сътрудниците ми от Националния съвет на Българска социалистическа партия за доверието и необятната поддръжка за номинацията ми като президент на ПЕС за идващ мандат! Ще се веселя да получа гласовете и на делегатите на Конгреса на ​нашата​ партия​.​ Това значи, че сме дружно в борбата за една по-справедлива и обществена Европа​.​ ​

Номинацията е голяма отговорност. Наясно съм, че това е сложен миг за Европа и за европейската социалдемокрация. ​Но в този ​ключов​ за Европейски Съюз миг, ​ именно​ социалдемокрацията дава верните решения: за повече обществени вложения, за повече взаимност и работни места, за повече шансове за младежите и децата на Европа.

​До евроизборите през 2019 година ни чакат тежки политически борби, с цел да бъдем същинска опция на десните: да извоюваме Социален проект за Европа и бюджет не на рестриктивните мерки, а на растежа и перспективата; да върнем още веднъж сигурността и вярата в европейския план. През декември тази година Съветът на ПЕС ще излезе със своята различна Прогресивна визия за бъдещето на нашия континент. ​ Благодаря на Българска социалистическа партия за нейния съдбоносен избор да следва европейската концепция!

В момента се написа новата история на Европа. А нашата партия, която има забележителен принос за присъединението на България към Европейски Съюз, би трябвало още веднъж да е мотор за дейна и почтена позиция на страната ни в диалога за бъдещето на Съюза. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР