Платената такса смет за 2020 и 2021 г., която се

...
Платената такса смет за 2020 и 2021 г., която се
Коментари Харесай

Вижте как ще връщат надвзета такса смет за 2 г. в Хасково 

Платената такса боклук за 2020 и 2021 година, която се оказа противозаконна, ще бъде преизчислена служебно, а надвзетите суми ще бъдат прихващани от дължимите такси  за 2023 година Това излиза наяве от  докладни на кмета Станислав Дечев  за съвещанието на Общински съвет на 16 т.м. В случаите, когато по справедливи аргументи не може да се извърши служебно преизчисляване, жителите ще би трябвало да подават искане за възобновяване на сумата. Това касае да вземем за пример хора, които са продали жилището си и не дължат такса за 2023 г. 

В анулираните от съда решения за такса боклук за 2020 и 2021 година бе заложен по- висок размер на данъка. Сега надвзетите суми ще им бъдат върнати. Тези,  които са предплатили целия размер на такса битови боклуци в период до 30 април двете години, с цел да  ползват отстъпка от 5%, ще я получат с  преизчисления размер. 

След решенията на съда остава в действие таксата в размер на 3 промила за жилища и предприятия в Хасково. 1.5 промила за жилищата и предприятия в V зона и 4.5 промила за селата. За всички нежилищни парцели на предприятията, когато не е подадена декларация за установяване на количеството на брой съдове таксата е 12 промила върху данъчната оценка. 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР