Плановете за офанзива на сирийския режим в провинция Идлиб, в

...
Плановете за офанзива на сирийския режим в провинция Идлиб, в
Коментари Харесай

Акценти от чуждестранния печат



Плановете за атака на сирийския режим в провинция Идлиб, в която има съществено бунтовническо наличие, са тематика за западните издания. Монд напомня предизвестието на президент Доналд Тръмп, че едно неразумно нахлуване може да докара до стотици хиляди жертви. Джихадистите от някогашния сирийски клон на " Ал Кайда " публично са най-важната цел на офанзивата на Дамаск и Москва, отбелязва изданието. До три милиона цивилни в Идлиб се готвят за идното нахлуване, написа Гардиън . Като евентуална развръзка на седемгодишната война в Сирия прави оценка офанзивата Вашингтон таймс .

На обещанието на китайския президент Си Цзинпин за 60 милиарда $ помощ от страната му за Африка през идващите три години, обръща внимание Файненшъл таймс . Цзинпин отхвърли рецензиите, че това е дългова дипломация, която слага според страните от този континент. Задлъжнялостта към Китай е като метамфетамини - пристрастяващи, елементарно налични и с дълготрайни отрицателни резултати, цитира изданието разбор в последния брой списание Тайм . В него още се акцентира, че в последното десетилетие Пекин е изместил Вашингтон като максимален стопански сътрудник на Африка.

Монд подчертава върху поръчката на китайският президент, че помощта за Африка се дава без предварителни условия. Според анализатор, представен от изданието страните на континента последователно са се отказали от водене на външна политика, която може да провокира рецензии от Китай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР