Планирате почивка в чужбина? Разбира се, в багажа задължително слагате,

...
Планирате почивка в чужбина? Разбира се, в багажа задължително слагате,
Коментари Харесай

Странни закони в някои страни, чието неспазване може да развали ваканцията ви

Планирате отмора в чужбина? Разбира се, в багажа наложително слагате, тениски, къси панталони, джапанки, плажната топка, кофичките на децата... само че, почакайте! Добре ли сте запознаги със законите на страната, към която се отправяте за лятната си отмора?

В някои страни съществуват редица забрани, които могат да ви се сторят извънредно странни и даже неуместни. Въпреки това, запознайте се с тях, преди да потеглите, с цел да не си развалите по този начин чаканата почивка.

Бурунди

Ако желанието за завършения ви води до тази африканска страна, забравете за утринния джогинг. Вместо да поддържате положителната си физическа форма, рискувате да ви арестуват. За да се предотвратят конфликти сред другите етнически групи, в Бурунди утринния джогинг е публично неразрешен.

Малайзия

Събирайки багажа, изключете всичко жълто. В Малайзия носенето на жълти облекла може да докара до арест. Там този цвят се счита за знак на митинга.

Барбадос

В тази Карибска страна единствено военните имат правото да носят облекла в маскировъчен десен. Забравете за камуфлажни панталони или тениски. Дори и дребните аксесоари като портфейли или колани могат да ви основат проблеми с управляващите.

Тайланд

В тази страна е неразрешено да седите в кола по бански. Ако не желаете да платите санкция, наложително облечете нещо върху банските, без значение, какъв брой е горещо или какъв брой близко сте до плажа.

Италия

На остров Капри " шумните " плажни обувки са неразрешени - звукът от чехли пречи на останалите да се наслаждават на звуците на вълните и морската отмора.

Колумбия

Частните таксиметрови водачи и Uber са изрично неразрешени. Ако въпреки всичко решите да нарушите този закон, седнете на предната седалка, така че да не предизвиквате съмнение. В противоположен случай ще ви бъде наложена санкция от 39 щатски $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР