Планирате ли да гледате някой страшен филм? Това може да

...
Планирате ли да гледате някой страшен филм? Това може да
Коментари Харесай

Защо гледането на филми на ужасите е полезно?

Планирате ли да гледате някой заплашителен филм? Това може да се отрази удобно върху здравето ви, осведомят откриватели от Нотингамския университет във Англия. Оказва се, че страхът укрепва имунната система и даже оказва помощ за намаляване.

Изследователите взели кръвни проби от доброволците преди, по време и след гледането на филми на ужасите. Те открили, че равнището на белите кръвни кафези се усилва при гледането на филми на ужасите. Явлението се изяснява с античния механизъм за оцеляване. То е сходно на случаи на заплаха, при която човешкото тяло се бори против инфекции, болести и пострадвания.

Филмите оказват помощ да се освободи адреналина, който подтиква имунната система и форсира метаболитните процеси.

Има и доказателства, че филмите на ужасите са потребни и за половия живот . Те вършат по-малко привлекателните мъже по-привлекателни за дамите, както установилиот откриватели от университета в Индиана. Изследването посочило, че при гледането на кино лентата " Петък 13-ти ", мъжете получили повече наслаждение от гледането на кино лентата в компанията на дами, които откровено са изразили страха си.
 филми на ужасите ThinkStock/Getty Images
И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР