Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус

...
Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специален фокус
Коментари Харесай

Стоянов: Планираме нови индустриални зони ще бъде с фокус върху Северозападна България

Планирането на нови индустриални зони ще бъде със специфичен фокус върху Северозападна България. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на конференция на тематика „ Потенциал и развиване на Враца и района “, която се организира през днешния ден в града. По думите му към 200 млн. лв. финансиране за създаване на индустриални паркове ще бъдат обезпечени единствено по Националния проект за възобновяване и резистентност, като тези местоположения са инструмент за привличане на вложения в районите.
 
„ Община Враца разполага със сериозен капацитет за развиване на индустриални паркове, а разпознатите над 10 терена са отлична локация за вложители от всевъзможен мащаб и с разнородна активност “, уточни Никола Стоянов. Той добави, че следва в най-кратки периоди да бъде възобновен Меморандума за съдействие сред Наказателен кодекс „ Индустриални зони “ и община Враца, който е добра основа за партньорство и за привличане на повече вложители в района.
 
„ Данните демонстрират, че след коронавирус пандемията, стопанската система в региона към този момент е почнала своя постоянен растеж нагоре. Това се удостоверява от възходящия брой на заетите лица в област Враца, които от началото на 2021 година до септември 2022 година са се нараснали с над 11 хиляди души “, сподели още Стоянов. По думите му тези цифри са знак за икономическото събуждане в региона, само че към момента на дневен ред стоят значими въпроси свързани с трудовата претовареност и възнагражденията в този район.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР