Планинска среща в памет на алпиниста Христо Христов организират от

...
Планинска среща в памет на алпиниста Христо Христов организират от
Коментари Харесай

Планинска среща в памет на алпиниста, покорил Еверест – Христо Христов

Планинска среща в памет на алпиниста Христо Христов провеждат от клуба по алпинизъм, носещ името на родопския поробител на Еверест. В организацията вземат участие също община Смолян и съдружие „ Свободно европейско общество “.
Събитието е планувано да 22-ри май (събота) до изкуствената стена за катерене при екопътека „ Невястата ”. Тя се намира над параклиса „ Св. Пантелеймон ” край пътя сред Смолян и Пампорово.
 Алпинист бе избавен благодарение на два хеликоптера в Рила Алпинист бе избавен благодарение на два хеликоптера в Рила
Планински спасители от Дупница и два словашки хеликоптера избавиха потърпевш планинар в региона на водопада Рилска Скакавица, заяви Бож...
По време на атрактивната среща ще се проведат лотария, пешеходен тур, направления за скално катерене, втурване по алпийски тролей, разходка по въжена градина и детски тролей, нанагорнище на стоманен път - VIA FERRATA, нанагорнище на изкуствената стена за катерене.
Припомняме, че Христо Христов направи безкислородно на 20 май 2004 година, едвам на 27 години. На слизане обаче остана вечно под върха. Паметните са неговите думи: „ Не е значим върхът, а пътят, извървян до него ”.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР