Планът на Путин беше бърз блицкриг, превземане на южния пояс,

...
Планът на Путин беше бърз блицкриг, превземане на южния пояс,
Коментари Харесай

Керемедчиев: Киев ще бъде изравнен със земята - сграда по сграда, с много човешки жертви

Планът на Путин беше бърз блицкриг, завладяване на южния пояс, на север по Днепър и през Киев да стигне границата с Беларус. Той очакваше Зеленски да напусне Киев, както направи Тихановская от Беларус, и без него армията да се деморализира и да остави оръжие. Но това не се случи и оставането на Зеленски в Киев, и основаването на такова опълчение промени тактиката на Путин. Той очевидно се приготвя за тежки сражения вид Сирия.

Това разяснява за " Денят ON AIR " някогашният външен зам.-министър Милен Керемедчиев.

Според него, в случай че завладяването на Киев е крайната цел, може да се чакат батални подиуми: постройка по постройка, опустошения и високи човешки жертви.

" Беше контрактуван " зелен кулоар " за изваждане на цивилното население от Киев. Тази 60-километрова колона до подстъпите на Киев е на бойни командири, които имат опит в Алепу ", уточни интернационалният анализатор пред Bulgaria ON AIR.

По думите му обаче тактиката на Украйна е да употребява мирното население за жив щит, възпирайки руснаците да употребяват по-силни оръжия за всеобщо заличаване.

" Ако се стигне до изваждане на цивилното население от Киев, сирийски сюжет – сриване на Киев със земята... По всяка възможност това ще значи делене на Украйна на две ", разяснява Керемедчиев.

Бившият външен зам.-министър не счита, че договарянията сред Киев и Москва ще доведат до нещо. Но е безапелационен: Русия няма да нахлуе в страна членка на НАТО
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР