Питейната вода в село Кранево не отговаря на изискванията за

...
Питейната вода в село Кранево не отговаря на изискванията за
Коментари Харесай

РЗИ: В Кранево да се използва бутилирана или преварена вода

Питейната вода в село Кранево не дава отговор на условията за качество, оповестяват от Регионалната здравна ревизия - Добрич.

Д-р Светла Ангелова, шеф на инспекцията, предлага да се употребява бутилирана вода от комерсиалната мрежа, а при неспособност за закупуване на такава или прилагане на вода от аварийни съдове, същата преди консумация да се преварява, осведоми Радио Варна.

За премахване на съществуващите несъответствия са издадени две предписания до водоснабдителното сдружение за предприемане на ограничения в къс период.

" Проблемът от техническо естество с хлорирането е отхвърлен ", сподели началникът на ВиК – Балчик Димитър Николов, който увери, че водата не е нечиста. Продължават да се вземат проби, сподели той.

Директорът на Регионалната здравна ревизия – Добрич доктор Светла Ангелова съобщи, че през днешния ден ще бъдат взети още веднъж проби на водата в Кранево, лабораторните резултати от които ще бъдат подготвени след три дни. Така че остава в действие рекомендацията да се употребява бутилирана вода или да се преварява.

В Гурково четири дни няма вода, откакто проливният дъжд е развалил електрозахранването в трафопост, алармира кметът на селото Тодор Георгиев. " Работи се по премахване на казуса, пуснато е в допълнение зареждане, само че потреблението е голямои не доближава " - отвърна Николов. По думите на началника на ВиК – Балчик в късните часове би трябвало системата да се изпълни с вода.

Сериозното ползване е причина за слабото налягане на питейната течност и в град Балчик. Екип на ВиК е подхванал акция за определяне на по-сериозни повреди, които да способстват за това ниско налягане, сподели още Димитър Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР