Пистата на летището в Кабул е пълна с хора и

...
Пистата на летището в Кабул е пълна с хора и
Коментари Харесай

Военни самолети не могат да кацнат на летището в Кабул

Пистата на летището в Кабул е цялостна с хора и след излитането на американския боен аероплан C-17 с 800 души на нея не могат да кацнат други машини. През последните часове два военни самолета на Нидерландия и Германия не съумяха да се приземят, оповестяват нидерландски и немски публични лица.

И двете машини са пренасочени от авиодиспечерите. „ Идването на военния аероплан за евакуация на хора от Кабул се отсрочва до второ разпореждане “, оповестяват от Министерство на защитата на Нидерландия. Очаква се самолетът въпреки всичко да кацне в околните часове. Той би трябвало да изтегля наети за работа лица в посолството на страната в Кабул и преводачи, които работят за холандския контингент военни.

Германският транспортен аероплан, който би трябвало да върне в родината част от немските жители, намиращи се в Афганистан, е кръжал над летището в Кабул съвсем до момента в който свърши горивото. След това се е отправил към Ташкент.

Самолети ще могат да кацат на пистата едвам откакто американските военни съумеят да разпилян тълпата жители, които се намират на нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР