Писмо до премиера, здравния министър и министъра на културата изпратиха

...
Писмо до премиера, здравния министър и министъра на културата изпратиха
Коментари Харесай

Отворено писмо до Борисов и Ангелов: Оставете книжарниците отворени!

Писмо до премиера, здравния министър и министъра на културата изпратиха от Асоциация „ Българска книга “. Те показват паниката от стягането на ограниченията поради COVID-19. Въпреки че осъзнават следствията от рецесията от асоциацията упорстват книжарниците да не бъдат затворени.

"Време е да се осъзнае същинската стойност и значение на книгите и четенето за развиването на обществото и за неговите по-добри вероятности. Със страдание установяваме, че в оферти Национален проект за възобновяване и резистентност на книгите и четенето е отдадена една единствена мярка, а точно – цифровизация на библиотечните фондове, мярка, която препоръчана в този тип е в посока, противоположна на отбраната на креативния труд ", акцентират от АКБ.

"Книгата може да е и храна, и лекарство – изключително в мъчно време като днешното. Книгите ни забавляват, образоват, развиват, извисяват, те ни носят утешение и ентусиазъм, очакване и смисъл, религия и кураж, че ще дойдат и други дни ", акцентират още от асоциацията.

И показват: Възможно е огромна част от книготърговците да решат да затворят по лична самодейност. Но незатварянето на книжарниците като властово решение ще е явен знак към хората, че книгата задоволява насъщни потребности и че без да храним и лекуваме душите си не можем да живеем.



От АБК прецизират също, че в чужбина книжарниците остават отворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР