Пищна церемония, посветена на мира и обединението, даде началото на

...
Пищна церемония, посветена на мира и обединението, даде началото на
Коментари Харесай

Игрите в Пьонгчанг започнаха с мир и обединение

Пищна гала, отдадена на мира и обединяването, даде началото на XXIII Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея.

Откриването стартира тъкмо в 13 ч. българско време, а в него участваха повече от 2000 души.

Грандиозното шоу сподели едно странствуване обратно във времето на пет деца, символизиращи петте детайла на Земята - огъня, водата, дървото, метала и земята. По целия път малчуганите бяха придружавани от белия тигър Сухоранг, който е единият от двата талисмана на игрите. Другият е черната мечка Бандаби.

35 хиляди фенове се потопиха онлайн в церемонията, която продължи близо 3 часа. В парада на нациите делифираха общо 92 страни, като България излезе под номер 32.

В падара се включиха и спортистите на Русия, които излязоха с олимпийския байрак. Те нямат право да носят национални флагове и знаци на родината си, а също така при техен триумф няма звучи съветския химн поради наказването, което МОК наложи на Русия поради огромната скица с прикриване и манипулиране на позитивни допинг проби в Сочи 2014.

Последен през парада на спортистите мина обединеният тим на Северна и Южна Корея. Спортистите на двете страни дефилираха с флага на Корейския полуостров, като той беше носен по едно и също време от двама спортисти - по един от двете страни.

На игрите в Пьонгчанг ще вземат участие общо 2925 спортисти. За първи път на най-големия конгрес за зимни спортове ще има спортисти от Малайзия, Сингапур, Еквадор, Еритрея, Нигерия и Косово. Свой тим ще има и Северна Корея, която ще бъде показана от 22 спортисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР