Пирин пак е на голямата сцена! „Орлетата“ направиха това, което

...
Пирин пак е на голямата сцена! „Орлетата“ направиха това, което
Коментари Харесай

Една легенда се завръща: Пирин Благоевград е обратно в българския елит

Пирин отново е на огромната сцена! „ Орлетата “ направиха това, което общо взето се знаеше, че ще създадат. Играчите на Урън Фийни безапелационно завоюваха промоцията си за efbet Лига и следващата година още веднъж ще са част от елита на българския футбол. Както споделя клишето: „ Там, където им е мястото “. На най-хубавите ни тимове следва аудиенция на една позната сцена.

Романтиката е жива в Пирин, тъй като на терена всичко е като в химна на клуба: „ Пирински рожби се борят за достойнството на Пирин “. И сигурно следващата година в efbet Лига влиза един типичен член на елита. Такъв какъвто всички в Благоевград желаят да го виждат – несклоняем, класен, локален и мощен.

Сред тези, които донесоха промоцията за Пирин, са Антон Карачанаков и Венцислав Бенгюзов.

„ Всички чакаха, надали не, че тимът на Пирин ще смачка всичко, само че футболът в България е непредсказуем. Особено в Б група. Терените, самата конюнктура изравнява малко силите, само че радостното е, че два кръга преди края ние си подсигуряваме мястото, което заслужаваме. Нещата са супер на тренировки, на мачове, отвън терена. Всички сме другари и се надяваме за Първа лига този колектив и това въодушевление да се резервира и да радваме почитателите на стадиона. Нивото, съгласно мен, с изключение на Лудогорец и ЦСКА, които демонстрират положителни игри, другите тимове са равностойни. Виждаме тимът на Арда, който е единствено с български момчета, един колектив, с една добра тактичност седят доста добре на терена и са напред в класирането. Всичко е в колектива, преди всичко, с цел да върви нагоре тима и всичко друго ще си пристигна на мястото. Да си пожелаем даже трето място, за какво не? Мисля, че, който и да вземат и, който остане в тима, постоянно да има колектив от локални момчета и това ще бъде ядрото за идващия сезон. Дойдох преди шест месеца, подписах за още една година. Целта ми беше тимът да влезне, веселя се, че съумях да оказа помощ и се надявам да остана по-дълго време в Пирин. Да се резервира един прекрасен тим, който да покаже няколко следващи мощни игри и си поисквам Пирин да направи мачове в Европа “, съобщи Бенгюзов.

„ Едната цел я изпълнихме – да влезем в Лигата, само че остава да сме първи. В много тимове съм бил, само че подобен колектив е най-добре за мен. Благоевградски, наши момчета, знаем се. Играли сме един против различен, били сме тук юноши. Не мисля за трансфер, имам си контракт. Чувствам се супер, вкъщи съм си “, показа Карачанаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР