Пилотно въвеждаме изписване на електронни рецепти за всички лекарства в

...
Пилотно въвеждаме изписване на електронни рецепти за всички лекарства в
Коментари Харесай

Премиерът: Лекарите ще изписват антибиотици на хартиена рецепта до март

Пилотно вкарваме изписване на електронни предписания за всички медикаменти в стеснен брой практики, с цел да могат лекарите, употребявайки софтуера да дадат противоположна връзка. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след срещата си с представители на здравното министерство.

" Постигнахме единодушие медикаментите за диабет да се изписват с електронни предписания. При тях няма проблем. До март ще бъде гратисният интервал, в който лекарите ще могат да изписват антибиотици и на хартия ", изясни Денков. По думите му през този интервал ще се усъвършенства системата.

" Помолихме за тази среща, с цел да срещнем с проблемите, които имаме. Искахме гратисен интервал, в който да се отстранят проблемите. Поемаме ангажимент да предложим на Министерство на здравеопазването и на НЗОК всички, които работят напълно с електронни предписания, да получат тласъци ". Това изясни ръководителят на съсловието доктор Иван Маджаров.

Стимули ще желаят и от фармацевтичния съюз, съобщи ръководителят му Димитър Маринов.

Денков се срещна през днешния ден с представители на здравното министерство, Министерството на електронното ръководство, Изпълнителната организация по медикаментите, както и с лекарския и фармацевтичния съюз, с цел да решат казуса с електронните предписания за антибиотици и медикаменти за диабет.

.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР