Пилотният проект цели да подкрепи и насърчи икономиката на Сардиния,

...
Пилотният проект цели да подкрепи и насърчи икономиката на Сардиния,
Коментари Харесай

Сардиния търси овчари

Пилотният план цели да поддържа и насърчи стопанската система на Сардиния, само че младите локални поданици не се интересуват от вероятността да работят като овчари, написа fanpage.it. Идеята в този момент е на средиземноморския остров в началото да се заселят 60 киргизки овчари със фамилиите им и при положително развиване на двустранните връзки да се привлекат още 40.

Според локалните управляващи, концепцията киргизи да се реалокират на 6000 км от страната си „ не е насилствена имиграция, а опция ”. Изискването е възраст от 18 до 45 години и опит в отглеждането на животни. Киргизстан има подобаващи обичаи в тази област, с развъждането на големите каракулски и аргалски овце, чиито характерности са сходни с локалните породи – гордостта на Сардиния.

Лозунгът на пилотния план е „ Не разрушаваме стени и не стопираме лодки, а гледаме овце и обработваме земя ”. Инициаторите в лицето на Coldiretti, най-голямата селскостопанска асоциация на Италия, киргизкото министерство на труда, италианските министерства на външните работи и земеделието и киргизкото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР