Пилотът на „Ред Бул“ във Формула 1 Серхио Перес заяви,

...
Пилотът на „Ред Бул“ във Формула 1 Серхио Перес заяви,
Коментари Харесай

Перес: Мога да се боря за титла, никой не ме кара да съм втори пилот

Пилотът на „ Ред Бул “ във Формула 1 Серхио Перес съобщи, че от отбора не изискват той да влиза в ролята на подкрепление за съотборника си Макс Ферстапен и увери, че има намерение да се бори за международната купа. Шампионът във Формула 1 от предишния сезон Ферстапен заема второ място във краткотрайното класиране с 59 точки след четири надпревари, а Перес е трети с 54 точки. Лидер е Шарл Льоклер от „ Ферари “ с 86 точки все още.

32-годишният мексиканец приключи втори в последните две надпревари от календара на влиятелната автомобилна конкуренция през април. „ Отборът ми дава опцията да се боря за шампионската купа и никой не е казвал, че аз би трябвало да съм след Макс “, разяснява Перес пред телевизионният канал Fox. „ Аз чувствам, че имам опцията да бъда международен първенец с „ Ред Бул ". Ако Макс печели, това е, тъй като е задоволително мощен на пистата. Но би било липса на почитание към мен и кариерата ми, да бъда във Формула 1 и да не се стремя към нищо “, добави Перес.

Мексиканският водач обаче съобщи, че в случай че самият той се бори за купата, би оказал помощ на съотборника си. „ Ако не съм в позиция да се съпернича за купата и изискат от мен да оказа помощ, ще го направя. Мисля, че има смисъл “, изясни Перес и още веднъж акцентира, че желае да победи всеки, в това число Макс Ферстапен.

Следващото съревнование във Формула 1 е в Маями (САЩ) през идния уикенд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР