Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко остана начело в класиране

...
Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко остана начело в класиране
Коментари Харесай

Зарко остана начели и след третата тренировка в Австрия

Пилотът на Прамак Дукати Йоан Зарко остана отпред в класиране и в края на третата свободна подготовка преди квалификацията за Гран При на Австрия, 13-ти кръг за сезона в MotoGP. 

Французинът стана първият и единствен досега водач, който съумя да слезе под 1:29 за обиколка на „ Ред Бул Ринг “, със своя тур от 1:28.964 в самия завършек на третата 45-минутна сесия за подготовка. Така той съумя да победи с 0.153 секунди своя съотечественик Фабио Куартараро, който продължава със мощното си показване от началото на уикенда, макар че пистата в Австрия е измежду най-неудобните за мотора на Ямаха.

Тройката в общото нареждане след първите три свободни тренировки в Австрия затваря Джка Милър, който е с пасив от 0.316 по отношение на Зарко, чийто съотборник Хорхе Мартин е четвърти, на 0.360 от французина. Петицата добавя вторият фабричен водач на Дукати Франческо Баная, който бе с 0.413 по-бавен от Зарко.

Останалите позиции, които дават право на непосредствено присъединяване във втората фаза на квалификацията по-късно през днешния ден бяха заети от Енеа Бастианини (Грезини Дукати), Алекс Ринс (Сузуки), миналогодишният победител в Гран При на Австрия Брад Биндър (КТМ), Маверик Винялес (Априлия) и Жоан Мир (Сузуки). Първи отвън десетката остана Алейш Еспаргаро от Априлия, който бе със единствено 0.002 секунди по-бавен от Мир и ще би трябвало да премине през първата фаза на сесията за място.

В нея компания от испанеца ще вършат Такааки Накагами (ЛСР Хонда), Марко Бедзеки (ВР46 Дукати), Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати), Лука Марини (ВР46 Дукати), Пол Еспаргаро (Хонда), Франко Морбидели (Ямаха), Мигел Оливейра (КТМ), Андреа Довициозо (РНФ Ямаха), Алекс Маркес (ЛСР Хонда), Щефан Брадъл (Хонда), Дарин Бондър (РНФ Ямаха), Реми Гарднър (Тех3 КТМ), Лоренцо Савадори (Априлия) и Раул Фернандес (Тех3 КТМ). От тях единствено най-бързите двама ще се включат в борбата за систематизиране на местата на първите четири редици на утрешната стартова решетка, а останалите ще заемат местата от 13-то до 25-то.

Квалификацията за Гран При на Австрия в MotoGP стартира в 15:10 часа българско време с нейната втора фаза, а решителната ѝ част би трябвало да започва в 15:35 часа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР