Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин оглави класирането в края

...
Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин оглави класирането в края
Коментари Харесай

Хорхе Мартин най-бърз след втората тренировка в Арагон

Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин оглави класирането в края на втората свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Арагон в MotoGP. 

Испанецът стигна до 1:47.402 по време на квалификационните симулации в самия завършек на сесията. Така той бе с 0.074 по-бърз от представителя на Ямаха Фабио Куартараро, за който това показване бе леко изненадващо, на фона на историческото му показване на „ Моторланд Арагон “, която е може би най-слабата писта за международния първенец.

Тройката в края на вторите 45 минути за подготовка на испанското трасе добави вторият водач на Прамак Дукати Йоан Зарко, който бе с 0.107 по-бавен от своя съотборник. Четвърти и пети се подредиха двамата бъдещи съотборници в Дукати Енеа Бастианини и Франческо Баная, които бяха със надлежно 0.181 и 0.237 по-бавен от Мартин.

Останалите места в първата десетка, даващи право на непосредствено класиране във втората фаза на квалификацията на следващия ден, все още се заемат от Алекс Ринс, Маверик Винялес, Марк Маркес, Джак Милър и Лука Марини. Победителят от утринната първа подготовка Алейш Еспаргаро заема едвам 13-то място в края на петъчния ден, с пасив от 0.088 по отношение на Марини. 

Както и в първата сесия испанецът бе единственият водач, който се озова на земята в хода на цялата подготовка. Този път той позволи своята неточност на 14-я завой при започване на сесията. Освен него Марк Маркес и Куартараро също бяха покрай рухвания в края на тренировката, само че двамата международни шампиону съумяха да овладеята своите машини.

Уикендът за Гран При на Арагон, 15-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, продължава на следващия ден с третата свободна подготовка. Тя ще започва в 10:55 часа българско време и ще дефинира десетимата водачи, които ще прогресират непосредствено до втората фаза на сесията за място. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР