Пилешкото месо е сред най-разпространените в световната кухня, най-вече заради

...
Пилешкото месо е сред най-разпространените в световната кухня, най-вече заради
Коментари Харесай

Вредите от редовната консумация на пилешко месо

Пилешкото месо е измежду най-разпространените в международната кухня, най-много поради необятно публикуваното поверие, че е по-полезно от свинското. Освен това, е елементарно за подготвяне и се комбинира с най-различни други артикули.
 Бялото месо, аленото месо и за какво пилешкото е нездравословно, колкото свинското
По-полезно ли е пилешкото месо от свинското

Още една хранителна илюзия

Колкото и здравословно да е то обаче, прекалим ли с потреблението му, може да си навлечем и куп здравословни проблеми. Най-малкото поради неналичието на многообразие в менюто, което всички знаем, е от голямо значение за нашето здраве. Ето и най-честите болести, които предизвиква:

Много протеини

В идеалния случай, дневната доза от протеини би трябвало да е сред 10 и 35 % от храната. Надвишим ли горната граница, тялото стартира да натрупа мазнини, като повишеното тегло е единствено забележимата част от казуса. По-лошото е, че се подвига равнището на липидите в кръвта ни.
 Протеините, растителният протеин, изгодите за здравето и по какъв начин ни оказва помощ да живеем по-дълго
Протеинът, с който живеем по-дълго

Какво наложително да участва в менюто ни

Риск от сърдечни болести

Прекалим ли с този тип месо, автоматизирано подвигаме холестерола, а той, още веднъж подсещаме, усилва риска от сърдечно-съдови болести.

Проблеми с тежестта

Според, оповестено в Cambridge University Press, постоянното ядене на пилешко месо може да затрудни поддържането на здравословно тегло.

Затова и вегетарианците, пескатарианците (като вегетарианците, само че хапват и риба), веганите или флекситарианците (наблягат на растителната храна, само че доста рядко си разрешават и месо) се радват на по-ниски показатели на телесната маса, прецизират още от The ​​Huffington Post.
 Снимка 518374

Хранително отравяне

С пилешкото месо смешка не трябва. Ако не го подложим на сериозна термична обработка или в случай че останалите артикули в рецептата влязат в контакт с него, до момента в който е още сурово, можем да се заразим със салмонела или кампилобактериоза (вид хранително отравяне, съпроводено с тежка диария).
 Защо е рисково да мием суровото пилешко месо
Защо е рисково да мием суровото пилешко месо

Какво е кампилобактериоза

Възрастните, децата и бременните са най-податливи към тези два типа отравяния, припомнят от Tips and Tricks.

Антибиотична устойчивост

Мнозина птицевъди поставят антибиотици в храната на животните и това не е изненада. Проблемът е, че постоянната им консумация, ни прави резистентни към медикаментите, с които ги тъпчат. Разболеем ли се, въпросните медикаменти просто няма да ни подействат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР