Абитуриенти станаха мутри във варненско училище! Скандални кадри от изпращането на

...
Абитуриенти станаха мутри във варненско училище!
Скандални кадри от изпращането на
Коментари Харесай

СКАНДАЛ във Варна! Абитуриенти празнуват като мутри

Абитуриенти станаха мутри във варненско учебно заведение!

Скандални фрагменти от изпращането на зрелостници провокираха вълна от възмущение в обществените мрежи. Ситуацията, която повече подхожда на 90-те години на предишния век, се разиграва в двора на Математическа гимназия " Петър Берон " в морската столица.

На фрагментите се вижда по какъв начин пред погледите на учители, родители и съученици зрелостниците минават, облечени като хулигани - с черни качулки, които покриват главите и лицата им, и бутилки с алкохол в ръцете им, като безсрамно разливат наличието им. В ръцете си държат и конфети, наподобяващи бухалки, които размахват индиферентно пред другари и педагози.



Абитуриентите с маски възмутиха мнозина

" Новоизгряващите мутри ", " Следващите, умъртвили дървета по пътя си ", " Бъдещи наркомани и сотаджии ", " От тук право на борсата, тъпири ", " Пълни малоумници ", " Бъдещето иде ", " Утре ще ги забележим да се снимат в скъпи коли... на автомивката " и " Палячовци " гласят мнения в обществените мрежи под видеото с зрелостниците мутри.



Зрелостниците цапат след себе си

" България Днес " потърси за коментар заместник-директора на учебното заведение Димитрина Докимова, само че тя не беше доста словоохотлива.

" Не искам да разясня обстановката, тъй като не съм осведомена със случая. Има и по-интересни тематики, които вълнуват обществото ", съобщи Докимова.

Потърсихме позицията и на община Варна за мутренската обстановка. Там също нищо не знаят по въпроса.

" Не сме осведомени със случая. Първо би трябвало да се срещнем в елементи, с цел да можем да заемем позиция ", обявиха пред вестника от кметството в морската столица. Коментар по случая отхвърлиха и от Регионалния инспекторат по обучение във Варна, като още веднъж акцентираха, че не са осведомени с нетрадиционното изпращане на зрелостници.



Младежите индиферентно разливат алкохол

През последните дни прояви на зрелостници на няколко пъти накараха обществото да настръхне. С цигански оркестри означиха последния си образователен ден учениците от Втора британска езикова гимназия в София. Отново на видео се вижда по какъв начин зрелостниците се радват на звучните ромски ритми, танцуват и даже потупват в такт барабаните на музикантите. Вероятно ромските мелодични забави са процедура в образователните заведения, тъй като абитуриентитите от Първа британска езикова гимназия също са извикали оркестър.

" Това ще е в Народното събрание след няколко години и ще ръководи България " и " Животът им е попфолк " са единствено част от прочувствените мнения в обществените мрежи.



Чалгата превзема изпращането на зрелостниците

Междувременно стана ясно, че двама 14-годишни възпитаници са с тежко алкохолно отравяне, откакто са чествали абитуриентски бал в понеделник вечерта. Момчетата учат в столичното 88-о учебно заведение в " Овча купел ".

Едното момче е изпаднало в кома в резултат на алкохолно натравяне. Неофициално ученикът е бил на абитуриентски бал. Стана ясно и че на друго момче му е прилошало поради несъразмерна приложимост на алкохол. Вторият възпитаник не е бил приет в болница. От Спешна помощ потвърдиха, че едно дете е откарано в " Пирогов " през вчерашния ден сутринта. До следобедните часове не се знаеше какво е положението му, а от управлението на учебното заведение отказваха коментар.

Полицията планува ограничения за обезпечаване на сигурността на тържествата, защото през последните години постоянно купонът ескалира. Най-мащабните са празненствата на площада пред храм-паметника " Св. Александър Невски " в центъра на столицата. Там младежите не се свенят да дърпат от балони с божествен газ, да пият алкохол непосредствено от бутилките, да си платят за кючекчийки и да въртят гуми на мощните си коли.

В края на юли 2022 година Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места. Промените в закона не разрешиха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и във към този момент упоменатите закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ. Но зрелостниците не се трогват от възбраните и не престават самоуверено да размятат балоните.

И никой, тъкмо както институциите във Варна, не взема никакви ограничения по въпроса.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР