Пиле Уелингтън с гъби за специалните моменти и незабравимите празнициНеобходими

...
Пиле Уелингтън с гъби за специалните моменти и незабравимите празнициНеобходими
Коментари Харесай

Пиле Уелингтън с гъби

Пиле Уелингтън с гъби за специфичните моменти и незабравимите празници

Необходими Продукти

● гъби - 300 г
● зехтин - 30 мл
● сушени манатарки - 30 г
● сол
● черен пипер
● босилек
● риган
● магданоз
● бутер тесто - 1 пакет
● пилешко филе - 650 г
● дижонска горчица - 2 с.л.
● прошуто - 150 г
● яйца - 1 бр.

Начин на подготвяне

Нарежете гъбите на едро. Запържете ги в мощно сгорещения зехтин. Когато са съвсем подготвени, към тях прибавете брашното от манатарки и 2 с.л. вода. Оставете то също да се задържи леко и овкусете с черен пипер и сол. Пасирайте гъбената примес дружно с пресните подправки.

Разделете бутер тестото на 2 елементи и леко го разточете. Овкусете пилешкото филе с черен пипер и сол и щедро ги намажете с горчица.

Сложете 2 части прошуто върху фолио за свежо предпазване и от горната страна намажете с част от гъбеното пюре. Поставете пилешките филета в средата и завийте на руло благодарение на фолиото.

От по този начин квалифицираните пилешки рула свалете фолиото и ги преместете върху разточения лист бутер тесто, като сред тях оставяте място. Краищата на тестото и сред филетата намажете с разрушено яйце. Покрийте с втория лист бутер тесто и притиснете леко, тъй че двата листа да се залепят.

Покрай филетата разрежете с нож, с цел да се оформят обособени пакетчета. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете с останалото разрушено яйце. Притиснете краищата с вилица, с цел да се залепят по-добре. Печете Пилето Уелингтън във фурна, загрята до 180 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР