ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност

...
ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС


ПГ на ГЕРБ приканва Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на ПГ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ако желаната оставка не бъде подадена в границите на работния ден, още на следващия ден в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще стартираме събиране на подписи за публично искане на оставката му като зам.-председател на Народното събрание. От изказване на представители на ПГ на Българска социалистическа партия стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е създател на скандалната фраза, поместена в публична позиция на Българска социалистическа партия, съгласно която „ Народният съд “ е „ належащо и неизбежно правораздаване “, сподели Биков.

Той съобщи, че ГЕРБ приветства решението на управлението на Българска социалистическа партия да отдръпна тази оскърбителна за целия български народ теза от формалния си документ.

„ Валери Жаблянов не за първи път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на респект с едноминутно безмълвие към жертвите на тоталитарния режим “, разяснява Тома Биков.

Според него държанието на Валери Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР