Петролните фючърси се понижават с около и над 5% по

...
Петролните фючърси се понижават с около и над 5% по
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 5% на фона на разрастващата се вирусна пандемия

Петролните фючърси се намаляват с към и над 5% по време на петъчната търговия предвид на страховете за мощен спад в потреблението на черното злато, защото разрастващата се пандемия от ковид спря огромна част от икономическата интензивност по целия свят.

Днешният първи от четири дни насам спад на пазарите на акции също способства за поевтиняването на петрола, както и изказването на Саудитска Арабия, че не е имала полемики с Русия във връзка с стабилизирането на пазара.

Цената на петрола пада стремително

Две страни не са взели участие в диалози за евентуално възобновяване на договарянията във формата "ОПЕК + ", съобщи саудитското енергийно министерство, представено от БНР.

По-рано през днешния ден съветското Министерство на енергетиката съобщи, че понижението на производството на нефт с 1,5 милиона барела дневно от "ОПЕК + " няма да бъде оптимално в изискванията на спадащо търсене.

Междувременно американски сенатори заплашиха Саудитска Арабия със наказания по отношение на започнатата от Рида "ценова петролна война ", обвинявайки Кралството, че "се възползва от объркваща обстановка и отчайващите времена " на фона на пандемията на ковид.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през май се намаляват с 4,45% към Щатски долар 27,30 за барел, а аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт - с 6% към Щатски долар 21,20 за барел.

Петролът поевтиня с над 4%
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР