Петролната рафинерия Нефтохим Бургас още през месец март има готовност

...
Петролната рафинерия Нефтохим Бургас още през месец март има готовност
Коментари Харесай

Лукойл България“ ще започне да работи с неруски петрол още от март

Петролната рафинерия " Нефтохим Бургас " още през месец март има подготвеност да започва работата с неруски нефт. Това е станало ясно при среща през вчерашния ден на министър-председателят Гълъб Донев с представители на управлението на " Лукойл ", оповестиха от правителствната осведомителна работа. В диалога в Министерски съвет са взели участие също вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев и министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Обсъден е бил и процесът по софтуерна подготовка на рафинерията за диверсификация на доставките на недопечен нефт, като от страна на " Лукойл " е декларирано желание още през месец март да започва работата с неруски нефт.

В тази връзка министър-председателят Гълъб Донев е подчертал върху смисъла на построяването на петролопровода Александруполис - Бургас, което за България ще бъде спомагателна гаранция за сигурност и опция страната ни да обезпечи различни източници на нефт, с които рафинерията да работи.

В хода на срещата са дадени гаранции от страна на " Лукойл ", за застраховане на вътрешното ползване на горива в България. От компанията са поели ангажимент да продължи заплащането на предплатения налог върху свръхпечалбата, посредством който се осъществят обществени разноски у нас.
 68 млн. лв. санкция за
68 млн. лв. санкция за " Лукойл " от Комисия за защита на конкуренцията

Санкцията е за ценова преса по отношение на конкурентите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР